Advocaat strafrecht is ook vertrouwenspersoon

Down-home

Advocaat strafrecht? Ik had er nog nooit van gehoord en zeker niet gedacht dat ik zoiets in mijn leven nodig zou hebben. Ik en een advocaat strafrecht, niemand had dat kunnen voorspellen. Ik ben braver dan de paus, eerlijk, oprecht, rijd nooit te snel, drink niet, verdovende middelen ken ik niet, ga niet vreemd, ben niet agressief, heb geduld, dring niet voor en hoffelijk. Mijn ouder zijn brave mensen, hebben me keurig opgevoed. Op de lagere school en later op de middelbare school heb ik nooit straf gehad, was ik nooit te laat, had altijd mijn huiswerk op tijd en netjes verzorgd klaar en haalde keurige, iets boven het gemiddelde, cijfers. Gek doen was niets voor ons. Toen ik 16 jaar werd, gingen de meesten in het weekend uit en dronken veel bier. Ik bleef lekker thuis, deed spelletjes met mijn ouders, of we keken met zijn allen televisie. Daarbij werd koffie, appelsap of zoiets gedronken en natuurlijk chips genuttigd. Wanneer ik dan weer op maandag op school kwam en al die verhalen hoorde van de anderen, was ik helemaal blij dat ik mijn zaterdagen zo doorbracht. Veel hadden teveel gedronken en haalden dat kattenkwaad, in ogen tenminste, uit. Ik vond het afbreken van ruitenwissers van auto´s wat meer als kattenkwaad. Of maakten teveel lawaai midden in de nacht. Enkelen hadden een brommer, die nog opgevoerd was ook, en reden daar dronken mee naar huis. Niets voor mij, ik was liever thuis. Soms bleven sommige ook een dag weg en waren niet te vinden. Wanneer de leraar de volgende dag hierover wat zei, werden ze nog agressief ook. Ik vond dat helemaal niet goed en deed zulke dingen absoluut niet. Ik hielp liever de leraren met wat opruimen en dergelijke. Of gewoon oma helpen met haar tuintje, veel liever dan een brommer, uitgaan en drinken. Na de schoolexamens, waarbij ik een half uur bij het feestje van de enige vriend die ik op school had doorbracht en het toch echt te druk en teveel lawaai vond, kon ik vakantiewerk doen bij een winkel in elektronica. Prachtig vond ik het, en het geld dat ik verdiende kon ik mooi sparen, je weet nooit waarvoor. Toen de lange vakantie voorbij was ging ik naar de HTS en daar was alles hetzelfde, met dat verschil dat veel brommers later ingeruild werden voor auto´s of soms een motor. Op donderdagavonden en ´s zaterdags en in de vakanties werkte ik nog steeds bij de winkel in elektronica, mijn spaarrekening begon er steeds leuker uit te zien. Ik hoefde dit alles niet en deed daar niet aan mee. Ik ging in die tijd op zaterdagavond naar dansles, iets wat mijn vrouw en ik (we hebben elkaar daar leren kennen) nu weer doen, sinds de kinderen oud genoeg zijn om een paar uurtjes alleen te zijn. De HTS sloot ik op dezelfde manier af als de middelbare school. Ik werkte nog een tijdje door bij de winkel, ging eind augustus met mijn ouders mee naar Oostenrijk op vakantie en kon daarna beginnen bij de Philips in Eindhoven. Ik ging daar werken op de afdeling kwaliteitscontrole. Het verdiende leuk, paste mooi bij wat ik gestudeerd had en ik kon thuis blijven wonen. Na 2 jaar werd ik teamleider, een mooie promotie, ik vond dan ook dat ik genoeg verdiende om uit huis te gaan en te trouwen. We kregen twee kinderen, een jongen en een, 2 jaar later, een meisje. We hadden een leuk rijtjeshuis in Veldhoven en alles verliep keurig en normaal. Toen Philips aankondigde dat er mogelijk gereorganiseerd ging worden, besprak ik dat met mijn vrouw en besloot dit voor te zijn en voor mijzelf te beginnen. Mijn liefde was nog steeds elektronica en met de groei van het internet, laptops en pc´s was het logisch dat ik een “PC” winkel, met services en beheer, startte. Het leuke was, dat ik een deel van de investering betaalde met het geld dat ik in de loop der jaren gespaard had met het werken bij de winkel in elektronica. We openden de winkel in Citycentrum Veldhoven, vlakbij ons huis en ideaal om te parkeren. Het was een schot in de roos, eigenlijk vanaf de eerste dag liep de winkel en het concept. Voor een groot deel lag dat ook aan de aard waarop ik met mensen om ga. Bij mij staat “de klant is koning” hoog in het vaandel. Ik geef graag, gratis, advies, bij kleine problemen kun je langskomen. Dienstverlening is belangrijker dan verkopen vind ik. En door dat vertrouwen, kwamen er steeds meer mensen die bij mij advies vroegen rondom het internet, welke PC of laptop ze het best konden aanschaffen (wat ze dan ook bij mij deden) of welke printer goed was. De omzet steeg, we hadden het echt goed en ik was helemaal in mijn element. We kochten de nieuwste en snelste Opel, al was dat laatste eigenlijk niet nodig, ik rijd nergens te snel, maar ik wilde hem zo graag hebben. We gingen voor het eerst naar het buitenland op vakantie, niets aan de hand. Totdat ik een maand geleden een proces-verbaal kreeg, waarvoor ik nu ineens een advocaat strafrecht heb. Zoals al gezegd, ik vind dienstverlening en open advies heel belangrijk. Het kan echter daardoor wel eens wat langer duren. Hoewel de winkel op normale dagen op 18:00 uur dicht is (en moet!), donderdag vanwege koopavond 21:00 uur en zaterdag 17:00 uur, gebeurt het vaak dat het een uurtje later wordt. De normale dagen eten we ook nooit voor 19:30 uur. Soms is het wel even wat handiger om nog na 18:00 met een, potentiele, klant te spreken, dan is het rustiger. Vorige maand, op een dinsdag, kwam iemand voorbij die een laptop wilde, maar absoluut niet wist wat voor een en ook niet precies wist waarvoor (om te internetten…). Hij kwam om ongeveer 17:45 uur en ik liet hem wat modellen en mogelijkheden zien, voor ik het wist was het al donker en het moet ongeveer 18:30 uur geweest zijn toen er twee politieagenten binnenkwamen. De winkeldeur was, zoals altijd, open. Ik was in overtreding wegens de winkelsluitingswet. In eerste instantie nam ik het met een korreltje zout, maar er viel niet met ze te praten, dienstverlening of niet, het was 18:40 uur…. Wanneer je het er niet mee eens bent, neem dan maar een advocaat strafrecht, die kan je misschien helpen. Toen ik thuiskwam tikte ik meteen “advocaat strafrecht” in Google in, inderdaad het bestaat echt. Ik heb nu een advocaat strafrecht, hopelijk loopt het met een sisser af.

Ref. 1