Amsterdam of Thailand; overal kun je gebruikmaken van vps

Down-home

Je kiest voor een virtual privat server, maakt het dan uit of Amsterdam of Thailand de locatie is voor je vps? En kan dat zo maar, gebruikmaken van een server die niet in Nederland staat? Het antwoord is een simpel ‘ja, dat kan’. Het maakt namelijk niet zo heel veel uit of je server nu in Amsterdam staat, Rotterdam of in het buitenland, de server doet namelijk precies hetzelfde. Een vps is een server die meer doet dan alleen data opslaan. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om een database op te laten draaien.

 

Een ander, misschien nog wel beter voorbeeld, is het laten draaien van een webshop op een virtual privat server. Het enige ‘voordeel’ om een server in het buitenland te laten draaien, is als blijkt dat de eindgebruiker van de applicatie die je erop laat draaien, ook in het buitenland zit. Heb je bijvoorbeeld veel klanten van je webshop in Azië zitten, dan is het verstandig om te kiezen voor een server die bijvoorbeeld wel gevestigd is in Thailand of Singapore. Op die manier heeft de eindgebruiker alle voordelen van de kortere verbinding.

Dit is ook de reden waarom grote bedrijven ervoor kiezen om meerdere servers te hebben, en die te verspreiden over verschillende plaatsen. Natuurlijk komt daar nog bij dat je, als je kiest voor meerdere servers, ook direct doet aan  risicospreiding. Mocht er dan een van de servers down gaan, dan draaien de anderen gewoon door.

Bron: Amsterdam vps