Attracties in Brussel

Down-home

Attracties in Brussel

Brussel is de hoofdstad van de Nederlandse onderburen. Het is de hoofdstad van zowel de nederlandse als de franse gemeenschap in België. Feitelijk is Brussel vanwege de rol als bestuurlijk centrum van de Europese Unie de hoofdstad van Europa. Veel belangrijke beslissingen op Europees niveau worden in Brussel genomen. De Belgische hoofdstad kenmerkt zich onder andere door haar authentieke attracties. Hierdoor is Brussel uitermate geschikt voor een heerlijk dagje weg, of misschien wel een weekendje. Door de variatie aan attracties kan een stedentrip naar Brussel voor iedereen leuk zijn! Benieuwd? Lees dan een aantal van deze attracties die worden aangeraden.

Mini Europa
Mini-Europa, of ook wel Mini-Europe, is een miniatuurpark. Het is gebouwd naar het voorbeeld van het Nederlandse Madurodam. Het is te vinden aan het heizelpark in het prachtige Brussel. De bezoeker kan in een domein van 2,5 ha een wandeling maken langs miniatuurversies van de belangrijkste monumenten en gebouwen van de Europese Unie. Alle gebouwen worden ter plaatse ontworpen door een team van medewerkers. Deze gebouwen worden ontworpen op een schaal van 1:25. Het geheel is vooral educatief van aard, met een sterke nadruk op het bijbrengen van weetjes over europa. Per jaar trekt het park 300.00 bezoekers. Hiervan komt ongeveer de helft uit het buitenland.

Stadhuis van Brussel
Het Stadhuis van Brussel is te vinden op de grote markt van Brussel. De bouwstijl van het stadhuis is een voorbeeld van flamboyante gotiek. Het stadhuis is opgetrokken in kalkhoudende zandsteen dat afkomstig is uit de Dilbeekse steengroeven. Dit ligt enkele kilometers verderop. Het gebouw is op zijn hoogste punt 96 meter hoog. De toren wordt hier bekroond met een verguld standbeeld van de aartsengel Michaël die een draak velt.

Autoworld
Autoworld is een museum dat te vinden is in de Belgische hoofdstad, Brussel. Het museum is volledig gewijd aan auto’s. Het is gelegen in de zuidelijke hal van het bekende jubelpark. Het museum toont auto’s en wagens van het einde van de negentiende eeuw tot en met de jaren negentig van de twintigste eeuw. Naast personenwagens worden er ook motorfietsen, brandweerauto’s, sportwagens en koetsen uit de negentiende eeuw tentoongesteld. Het is in feite een overzicht van de ‘’Reis doorheen de tijd’’.

Ben je nieuwschierig?
Ben jij benieuwd naar één van deze attracties? Of doe je graag andere dingen als je een weekend of dagje naar Brussel gaat? Dan is het afsluiten van de dag met een diner bij een heerlijk restaurant in brussel natuurlijk niet weg te denken. Een restaurant dat ten zeerste wordt aangeraden is de Gard. Dit is een scandinavisch restaurant in Brussel en is onderdeel van het courtyard hotel.

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/