Bedrijfsanimatie laten maken

Down-home

Bedrijfsanimatie laten maken

Een bedrijfsanimatie door Donker Media kan een erg goede toevoeging zijn voor je bedrijf. Hier zijn ontelbaar veel redenen voor, deze zullen we je straks laten zien. Eerst zullen we moeten kijken wat een animatie nu precies is. Een bedrijfsanimatie is niks meer dan een filmpje met illustraties. Vaak wordt er getracht om een bepaalde boodschap over te brengen op de kijker. Dit kan echt van alles zijn, het is geheel afhankelijk van wat jij wilt vertellen aan de kijker. Zo kun je bijvoorbeeld een bericht de deur uitsturen voor de werknemers, of je kunt een promotiefilmpje maken voor een van de producten die jouw bedrijf aanbiedt. Dat is dan ook gelijk zo leuk met een animatie, je kunt het werkelijk overal voor gebruiken. Met een normaal filmpje kan dit natuurlijk ook, een bedrijfsanimatie is alleen wel een stuk leuker.

Je kunt een bedrijfsanimatie dus werkelijk waar overal voor gebruiken. De voornaamste reden om voor een animatie te kiezen is dat het er voor zorgt dat de boodschap beter overkomt tot de persoon. Maar hoe kan dit dan? Dit gebeurd met een normaal filmpje toch ook? Nee dit is niet helemaal waar. Normale filmpjes zien we heel de dag al, hierdoor heeft ons brein zichzelf aangeleerd om hier niet alle informatie van op te slaan. Wat je hiermee krijgt is dat er informatie verloren gaat van het bericht. Dit is natuurlijk niet fijn als je net probeert om een boodschap over te brengen. Een bedrijfsanimatie daarentegen is veel minder op tv of op het internet. Hierdoor bekijkt je brein het filmpje met meer focus. Het gevolg is dan ook dat de informatie beter wordt opgeslagen. Maar dit is niet het enige voordeel van een animatie. Het kan je namelijk ook een hoop tijd besparen, en in sommige gevallen ook nog eens geld. Als je zelf probeert om een animatie te maken dan zul je een hele hoop tijd verliezen. De programma’s zijn niet bekend en alles gaat net even wat langzamer. Een animatiebedrijf weet wel hoe ze het moeten doen, zij kunnen het dan ook vele malen sneller. Daarnaast is er voor een animatie niet zo’n heel groot team nodig, de totale kosten zijn dus ook relatief laag. En het is natuurlijk gewoon helemaal super om je eigen bedrijfsanimatie te hebben, nog net eventjes een stuk persoonlijker dan een standaard video.

Wat is dan precies het proces van het maken van een bedrijfsanimatie? De allereerste stap is het maken van het script. Deze is van cruciaal belang, alles hangt hier namelijk van af. In het script staat de tekst of boodschap die verteld moet worden. Je kunt natuurlijk zelf ook nog aanwijzingen geven als je dit nodig acht. Het team van de animatiestudio zal aan de hand van het script aan de slag gaan met het storyboard. Dit heb je vast wel eens een keer gezien. Het is eigenlijk een klein stripverhaal, waarbij het filmpje in hoofdlijnen wordt getekend. Wanneer ze dit gemaakt hebben moeten de animaties gemaakt worden en moet de voice over worden toegevoegd. Dit is namelijk alles wat je nodig hebt voor een animatie. Het is niet heel veel, maar je moet wel weten wat je aan het doen bent.

Waar moet je nu op letten als je een bedrijfsanimatie wilt laten maken? Het is ten eerste belangrijk dat je even een beetje onderzoek doet naar het bedrijf waar je mee samen wilt werken. Dit is misschien ook wel gelijk de meest belangrijke stap. Je moet dan gaan kijken naar eerdere projecten die ze hebben gehad en naar de beoordelingen die gegeven zijn door vorige klanten. Aan de hand van de vorige projecten krijg je een goed beeld over het bedrijf, daarnaast kun je zien of het bij je past. Wat ook een handige tip is, is om te kijken naar je budget. Een bedrijfsanimatie is niet goedkoop, maar het is wel echt een investering voor je bedrijf. Zoals het gezegde luidt: goedkoop is duurkoop. Dit wil je niet hebben, het is dus verstandiger om wel even iets meer neer te leggen voor een animatie. Zo heb je de best mogelijke ervaring die je maar kunt krijgen. Een bedrijfsanimatie brengt dus heel erg veel voordelen met zich mee. Je zorgt ervoor dat je afstand neemt van rivalen en het laat zien dat je meegaat met de tijd. Zie het dus als investering en probeer het eens, het kan echt een ware toevoeging zijn voor je bedrijf. Doe wel even een beetje onderzoek voor je zomaar iemand inhuurt. Maar ja, dat is logisch natuurlijk. Mocht je niks weten dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar Donker Media. Dit is een zeer betrouwbaar en top bedrijf in de animatiewereld.

 

https://donkermedia.nl/