Down Home
Business

Dé rittenregistratie checklist

Iedereen rijdt af en toe weleens in de auto van de zaak. Hiermee bedoelen we niet van- of naar werk, of naar een klant, maar écht privégebruik van de bedrijfsauto. Hier is in principe ook niets mis mee, mits je het beperkt tot maximaal 500 privékilometers per jaar. Je bent dan ook verplicht om een rittenadministratie/rittenregistratie bij te houden van jouw privé gereden kilometers. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé hebt gereden. De belastingdienst wil dan ook dat je deze gegevens nauwkeurig bijhoudt én dat je deze gegevens tot 7 jaar vasthoudt, zodat ze deze op elk willekeurig moment op kunnen vragen.

Maar welke gegevens wil de belastingdienst nou eigenlijk en hoe worden deze gegevens gecontroleerd?

Algemene gegevens

Allereerst wil de belastingdienst wat algemene gegevens van de auto. De algemene gegevens waar de belastingdienst om vraagt, bestaan uit:

  • Het merk van de auto;

  • Het type auto;

  • Het kenteken van de auto;

  • De periode waarin je de auto tot jouw beschikking hebt gehad.

Ritgegevens

Behalve de algemene gegevens van de auto, eist de belastingdienst ook nog de exacte ritgegevens. Deze exacte ritgegevens bestaan uit een aantal gegevens. Per gereden rit is het dan ook noodzaak dat je het volgende noteert:

  • De datum waarop de autorit plaatsvindt;

  • De begin- en eindstand van de kilometerteller;

  • Het vertrek- en het aankomstadres van zowel de heen- als de terugreis;

  • De route die je hebt gereden, als dit niet de meest gebruikelijke route is;

  • Of het een privérit betreft of een zakelijke rit.

Wanneer je tijdens dezelfde rit zowel zakelijke kilometers als privékilometers aflegt, is het belangrijk om dit goed gescheiden van elkaar te houden. Tevens moeten de omgereden privékilometers ook geregistreerd worden.

Hulp bij rittenregistratie

Er gaat nogal wat werk zitten in het registreren van zowel zakelijke kilometers als privékilometers. Het is dan ook aan te raden om dit proces te automatiseren. Een partij die je kan helpen bij rittenregistratie, is Global Track Marks. Deze organisatie is gespecialiseerd in tracking & tracing, fleet management en uiteraard ook rittenregistratie. Lees direct verder over de mogelijkheden bij Global Track Marks.

 

http://www.globaltrackmarks.nl/