Goede leads vanuit leadgeneratie

Down-home

Goed gekwalificeerde leads voortgekomen uit leadgeneratie hebben een veel hogere scoringskans om geconverteerd te worden naar klant als niet gekwalificeerde leads. Leadgeneratie op deze manier is zeer effectief en waardevol voor ieder organisatie. Dergelijke leadgeneratie dienstverleners zijn niet veel te vinden, maar gelukkig is Virgoleads ook in Nederland actief. Een bedrijf dat wil overleven kan niet zonder leadgeneratie voor leads, zodat de ‘sales funnel’ gevuld blijft. Dit staat los van het feit er wordt gewerkt met Sales Force als applicatie, of een andere vergelijkbaar product, of niets. Teren op de huidige klanten is een stille dood sterven op lange termijn. Hiervoor heb je geen verkopers nodig, maar accountmanagers. Leadgeneratie Nederland is sinds enkele jaren succesvol en draagt bij aan de groei van menig onderneming in Nederland. Consumenten raken steeds meer vertrouwd raken met computer- en digitale technologie en voor ze het weten zij ze leads. Dit heeft voordelen voor marketeers die verantwoordelijk zijn voor leadgeneratie Nederland. Zo zijn er ook steeds meer digitale kiosken die inzicht geven in het gedrag van de consument. Op kiosken in de Hilton-hotels kunnen gasten reservering bekijken, sleutels ophalen, zien of er berichten zijn voor hen, maar ook in- en uitchecken. Het is gemakkelijk voor de klant en Hilton bespaart in personeelskosten, leuk voor Paris. Ook B2B-marketeers gebruiken kiosken. Zo plaatst Dow Plastics kiosken op beurzen om leads te verzamelen en informatie over producten te verstrekken. Het kiosksysteem leest klantgegevens van gecodeerde registratiebadges en produceert technische datasheets die kunnen worden afgedrukt, maar worden gebruikt door de marketeers. Dit kan online zodat, indien gewenst, de potentiële klant al informatie in de mailbox heeft voordat hij of zij thuis is. De nieuwste trends richten zich op mobiele marketing, podcasts, vodcasts en interactieve TV (ÍTV). Er wordt door marketeers veel verwacht van Mobiele marketing. Naar verwachting zal het aantal mobiele telefoons in West- en Oost-Europa naar 1 miljard gebruikers. Zodoende wordt verwacht dat mobiele reclame-inkomsten jaarlijks met 15 procent zullen toenemen. Veel marketeers zien de mobiele telefoon als het direct marketingmedium van de toekomst. Via sms en MMS zenden de marketeers berichten naar de mobiele telefoons, maar ook via Facebookpagina’s of Twitter benaderen zij consumenten. Uiteindelijk is een mobiele telefoon een van de persoonlijkste apparaten die mensen bezitten.

Leads voor groei van Nederlandse organisaties

Zij bezoeken de klant op regelmatige basis, drinken koffie, praten over het weer en dergelijke in de verwachting dat ze binnenkort een order mogen ontvangen. Hierbij speelt het gun effect een rol, maar ook al vindt men je nog zo aardig de prijs kan soms doorwegen. Zodoende valt de klant weg en zul je toch moeten jagen op nieuwe klanten. Maar wie gaat die nieuwe klanten benaderen, niet iedereen kan om 20.00 een commercial laten vertonen rond het Journaal. Vaak is het zo dat bepaalde producten en diensten zich niet lenen om op deze wijze te worden verkocht. Het zijn doorgaans de consumentenproducten die op deze wijze worden verkocht. Door leads goed te laten kwalificeren en voorzien van aanvullende informatie, zal de verkoper ook succesvoller zijn. Hij kan gerichtere vragen stellen in de loop van het gesprek. Daarbij komt dat de klant het gevoel heeft dat verkoper zich heeft verdiept in zijn of haar organisatie. Dit zorgt ervoor dat de verkoper serieuzer wordt genomen en waardoor de ‘gunfactor’ sterker naar de verkoper gaat wijzen. Een concurrent met een betere prijs hoeft door deze gunfactor niet altijd als winnaar uit de strijd te komen. Sterker nog, als de prijs een werkelijk issue is, dan zal de klant hierin mogelijk hints geven, zodat de verkoper met de juiste prijs komt. Een leadprovider die deze informatie kan bieden is een partij waar men de klappen van de zweep kent. In Europa is er momenteel maar één organisatie die dit kan en in diverse landen actief is. Er zijn zeer goede leadgeneratie organisaties op de markt, waar zelfde concurrenten graag ‘afval leads’ kopen. Veel bedrijven schakelen over naar het uitbesteden van leadgeneratie, omdat ze hiermee kosten besparen op arbeid van een binnendienst medewerker. De verkoper die op de weg zit, kan met minder inspanning zijn of haar targets halen. In het huidige economische klimaat is het van belang dat de bedrijven de salesafdelingen tegen het ligt houden. Enkele jaren was men niet zo kieskeurig, een lead is een lead. Tegenwoordig is de trend dat een lead moet voldoen aan de criteria van de klant. Veel leadproviders kunnen daar niet goed mee overweg met als gevolg dat zij leads moeten inkopen bij collega’s die wel volgens het kwalificatieprincipe werken.

Verkopers willen nieuwe leads uit leadgeneratie

Een goede verkoper moet je geen tijd laten verspillen met het bellen van potentiele klanten. Dit neemt teveel tijd in beslag. Een verkoopgesprek brengt meer op dan een belactie. Een binnendienst medewerker kan dit doen of een call center. Nu is het bellen van bedrijven op zijn retour, omdat bedrijven het lastig vinden dat ze gebeld worden voor van alles en nog wat. Niet altijd gaat om producten of diensten waar men op zit te wachten. In veel landen zie je de trend dat bellen zelfs verboden wordt wanneer de klant er niet om heeft gevraagd. Hierdoor wordt het genereren van leads op een andere wijze des te aantrekkelijker. Uiteindelijk zal dit leiden tot een Europees verbod, net zoals bij emailmarketing. Hierover zijn wel gesprekken aan de gang om de regels te versoepelen. In het bijzonder in Nederland zijn de regels extreem streng. Maar leads blijven noodzakelijk. Gelukkig kent Virgoleads dergelijke problemen niet, in Duitsland, Nederland en België levert Virgoleads leadgeneratie van gekwalificeerde leads. En de leadgeneratie vindt plaat via Google. Allerlei marketeers integreren de mobiele telefoon in hun direct marketingstrategie. Promoties via mobiele telefoons kunnen allerlei vormen aannemen, van gratis beltonen, mobiele spellen en met reclame ondersteunde inhoud tot wedstrijden waar je een antwoord kunt sms’en kansen om prijzen te winnen. Steeds meer worden mobiele telefoons worden ook gebruikt in locatie gebaseerde reclame en promoties waar consumenten berichten ontvangen waarin kortingen worden gepresenteerd. De jeugd die nu opgroeit, weet niet beter, dan dat dit de manier van communiceren is. Leadgeneratie Nederland speelt hier perfect op in. Ze leveren niet alleen de passende methodes en technieken, maar zijn ook werkelijk gespecialiseerd in de Nederlandse markt. De aanpak van leadgeneratie Nederland is uniek en men werkt net als in andere landen op basis van exclusiviteit. Leadgeneratie Nederland draagt bij aan de groei van Nederlandse ondernemingen. Alle leads zijn ook nog eens gekwalificeerd door leadgeneratie Nederland.

Meer informatie: https://www.virgoleads.com