Graffiti verwijderen? Eenvoudig met Riforma

Graffiti verwijderen is de specialiteit van Riforma.be! Indien je slachtoffer bent geworden van het bekladden van je gevel, je bedrijfspand, je aanhangwagen of vrachtwagen of van je bedrijfsvoertuigen, is het belangrijk om dit op een zo efficiënt en snel mogelijke manier te verwijderen. Vaak wordt graffiti ’s nachts aangebracht. Niet tegenstaande dit soms zeer mooie, artistieke werken kunnen zijn, worden ze vaak minder geapprecieerd door de eigenaar van het desbetreffend pand. Riforma.be is een van de bedrijven dewelke zeer snel op de bal speelt om het droogproces van deze verf zo kort mogelijk te houden. Op deze manier geef je de verf niet de kans om tot diep in de stenen te trekken.

Er zijn ondertussen natuurlijk ook tal van chemicaliën op de markt waarmee graffiti opgelost zou kunnen worden, maar de ervaring leert dat, en zeker op lange termijn, deze producten vaak meer kwaad dan goed doen… In eerste instantie gaat de verf er ogenschijnlijk makkelijk af (op vlakke oppervlakte dan toch), maar op lange termijn, zullen deze plekken dof worden, hun glans verliezen of gaat de beschermlaag afbrokkelen, waardoor de initiële lagere kost van het verwijderen van de graffiti snel oploopt tot vaak meer dan het dubbele van de kostprijs indien men de graffiti op een professionele wijze had laten verwijderen. Daarnaast speelt het milieu aspect ook meer een meer mee.

Na het aanbrengen van bovenstaande chemicaliën adviseert men ook om een extra beschermlaag te gebruiken die er voor zorgt dat toekomstige graffiti moeiteloos met spons en water verwijderd kan worden.

Jammer genoeg klopt bovenstaande maar deels… Deze producten bestaan absoluut en worden ook vaak verkocht onder de naam skillt. Dit zijn vloeistoffen die tot diep in alle poriën dringen en het product volledig afsluiten voor alles. Het grote nadeel is dat de baksteen of de gevelsteen ook niet meer kan ademen, of het vocht, wat toch steeds in kleine hoeveelheden aanwezig en normaal door de wind langs de gevel afgevoerd wordt, niet meer weg kan. Of toch niet naar buiten, waardoor vochtplekken vaak het resultaat op langere termijn zijn.

Daarom kiest Riforma.be resoluut om enkel luchtgommen te adviseren voor het verwijderen van graffiti. Niet alleen wordt de ondergrond volledig in takt gehouden en op geen enkele wijze aangetast. Het zorgt er ook voor dat het evenwicht in de stenen behouden blijft. Hierdoor heb je geen risico dat je gevel sneller vuil wordt, dat je last krijgt met vochtproblemen in je binnenmuren of dat je niet milieuvriendelijke bezig bent. Want, door de keuze van een bijzonder efficiënte compressor met een laag verbruik, het straalmiddel dat terug aangeboden wordt voor andere doeleinden, is de impact op het milieu tot een minimum te herleiden.

Een snel handelen is natuurlijk wel van cruciaal belang voor optimaal resultaat. Dit wil niet zeggen dat, bijvoorbeeld beschilderde muren niet ontdaan kunnen worden van de muren, maar bestaat er steeds een kleine kans dat de verf, die diep in de poriën van de stenen gedrongen is, toch nog een beetje zichtbaar blijft… Kortom, wil je snel en professioneel van de graffiti af, bel Riforma.be!

https://www.riforma.be/graffiti-verwijderen