Grafstenen als symbool van herinneringen

Grafstenen vormen ieder op hun eigen manier een herinnering aan de overledene. Na het overlijden van uw dierbare, zijn de herinneringen aan hem of haar ook het enige dat overblijft na een hopelijk lang en gelukkig leven. De persoonlijke grafstenen van Artea Grafmonumenten zorgen ervoor dat uw dierbare overleden voor altijd in uw leven aanwezig blijft, zowel symbolisch als fysiek.

Het ontwerpen van grafstenen vraagt om creativiteit

Na het overlijden komt er op enig moment een tijd waarin de rust enigszins is teruggekeerd en er ruimte is om de vele mogelijkheden in grafstenen te onderzoeken. Al snel komt u dan uit bij Artea Grafmonumenten in Alkmaar of Veenendaal. De unieke creativiteit die Artea Grafmonumenten aan boord om zo haar ontwerpen te maken, is uniek te noemen. En dat komt goed uit. Want vaak willen nabestaanden toch iets ‘anders’ dan wat ze tot dan gezien hebben in folders, of wanneer ze over begraafplaatsen lopen. Maar wat dat ‘anders’ dan precies is, daar heeft men eigenlijk helemaal geen idee van. Enerzijds is het natuurlijk ontzettend fijn dat er in de 21e eeuw zoveel mogelijk is, anderzijds maakt dat juist ook het nemen van een beslissing erg moeilijk. Echter door het voeren van warme begripvolle gesprekken en het stellen van de juiste vragen begint de creativiteit als vanzelf bij de ontwerpers te ‘stromen’. Het is heel belangrijk om tijdens de gesprekken goed te luisteren naar wat er eigenlijk precies gezegd wordt over de overledene, maar ook wat eventuele specifieke wensen zijn. Artea kan al deze informatie als geen ander verwerken in grafstenen die bijzonder, uniek en zeer persoonlijk van aard zijn.

Glazen grafstenen ter herinnering

Zoals al eerder omschreven zijn de mogelijkheden voor het ontwerpen van grafstenen haast onbeperkt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een grafsteen van glas. De symboliek: transparantie en kwetsbaarheid zijn als geen ander van toepassing op glazen grafstenen. Ondanks dat glas kwetsbaar is, weten de experts van Artea deze kwetsbaarheid uitstekend vorm te geven zodat de grafstenen van glas goed tot hun recht komen. Door glas toe te passen in grafstenen, ogen deze ondanks het verdriet en de pijn, luchtig,  jong en modern. Waardoor glazen grafstenen uiterst geschikt zijn om toe te passen voor een kindergraf.  Glas combineert bijvoorbeeld ook prima met allerlei andere materialen zoals diverse soorten natuursteen welke al dan niet gepolijst wordt.