Luchtgommen is de techniek met potentie

Ik werk al meer dan 10 jaar als trouwe werknemer binnen een gespecialisseerd schildersbedrijf in de kempen. Nog niet zo lang geleden vertelde iemand mij over een nieuwe techniek die ze luchtgommen noemen. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar ik heb er alles over gelezen via de website https://www.riforma.be.

Luchtgommen is blijkbaar een techniek waarbij hout, steen of metaal gereinigd wordt door middel van beperkte luchtdruk (tot 2 Bar) in combinatie met mineralen. Zo kan je bijvoorbeeld een verflaag verwijderen van meubels of roest van een metalen oppervlak. Natuurlijk ben ik hier erg enthousiast over, want dit zou ons in de toekomst veel spierpijn kunnen besparen. Uren heb ik gespendeerd met het afschuren van oude kastjes, trapleuningen, tafels, noem maar op. Ik word er dan wel voor betaald, maar leuk is natuurlijk iets anders.  

Mijn baas vertelde me over een bedrijf, Riforma genaamd, dat zich specialiseerde in het zogenaamde luchtgommen. Hij zou zich via dit bedrijf verder informeren. En eens bespreken welke mogelijkheden er zijn. Ik ben er in ieder geval al erg enthousiast over.  

Gisteren vertelde ik mijn vriendin over deze nieuwe techniek en ze begon al direct over een paar oude meubelen die dringend herschilderd moeten worden. Ik had misschien beter gezwegen tegen haar, want nu zet ze mij al weer direct aan het werk. Maar dankzij de techniek van het luchtgommen, zal het in ieder geval wat minder tijd in beslag nemen. 

 

https://www.riforma.be/luchtgommen