Meubels zandstralen wordt gedaan met luchtgommen

Down-home

Meubels zandstralen doormiddel van luchtgommen is de specialisatie van Riforma. Door  de techniek van luchtgommen te gebruiken worden uw meubels in ere hersteld. Door jarenlang gebruik en wijzigingen in trends van inrichting en kleuren kunnen je meubels uit de tijd geraken… Het is behoorlijk kostelijk als je elke keer een volledig nieuw interieur moet laten maken… Vandaar dat wij, met de Riformamethodiek hiervoor een oplossing hebben gevonden, zodat je toch, op een financieel verantwoorde manier, toch met de trends kan meegaan en je meubels kan aanpassen aan je nieuwe interieur.

De techniek van luchtgommen is een zachte vorm van stralen. In tegenstelling tot zandstralen worden je objecten door onze techniek niet beschadigd. Het hout behoudt zijn oorspronkelijke structuur doordat ze in de natuurkleur kan blijven of eventueel terug een laagje verf kan krijgen. Eigenlijk is het luchtgommen van meubels bijzonder geschikt en kan het ook meerdere malen gebeuren en dit allemaal zonder dat het hart van het meubel geraakt wordt. Het blijft steeds de nodig charme hebben net omdat er enkel de extra lagen afgehaald worden dewelke door middel van schilderen of vernissen toegevoegd werden in het verleden. De structuur van het hout van het meubel wordt nooit aangetast. Er zullen, in tegenstelling tot bij zandstralen, nooit diepere groeven gecreeerd worden. Bij luchtgommen wordt het meubel eigenlijk eerder geschuurd dan agressief behandeld.

Zo bekom je weer een moderne en trendy vorm van je meubel waaraan misschien wel een emotionele waarde verbonden is, maar dat een beetje last heeft gekregen van de tand des tijds. Het meubel weg doen is toch vaak een brug te ver waardoor het verloren komt te staan op zolder of op een ongebruikte kamer. Het is toch veel leukere gedachte om het meubelstuk te restaureren zodat het terug een prominente plaats in jullie interieur krijgt!

Riforma heeft ervaring met alle soorten meubels en dit van klein tot groot. Ze bieden de mogelijkheid om de meubels te komen ophalen en op een later tijdstip terug te plaatsen, maar evengoed kan je het meubel op zijn plaats laten staan of gewoon buiten op het terras plaatsen waardoor er bespaart kan worden op de kosten. Riforma werkt bijzonder flexibel en kan, doordat de zaakvoeder zelf ook meewerkt, ook buiten de standaard kantooruren bij u ter plaatse kan komen om, enerzijds het te luchtgommen object te bekijken en anderzijds ook om uw object te luchtgommen en zo “in ere” te herstellen zodat u er nog jaren van kan genieten en u, voor een fractie van de nieuwprijs een volledig opgefrist meubel hebt! 

Luchtgommen is een ecologisch verantwoord  proces, er worden geen chemische producten gebruikt, maar enkel mineraalkorrels die maar in een zeer kleine hoeveelheid nodig zijn om excellent werk te verrichten. Door de combinatie van een lage druk, ten opzichte van de zeer hoge druk dewelke gebruikt wordt voor zandstralen, alsook door een gebruik van natuurlijke mineralen met een hoekige structuur, is dit een zeer ecologische manier van werken. Er is door Riforma gekozen voor een installatie met een zeer lage ecologisch voetafdruk, maar toch voldoende krachtig om het luchtgommen te kunnen verrichten! Door hergebruik van bestaande meubels en de manier waarop wij werken, proberen wij alvast bij te dragen aan een betere wereld voor onze nakomelingen. 

Indien u zelf ook interesse hebt om een meubel op te frisse en in ere te herstellen, is Riforma hier absoluut de referentie voor!