Pijn in onderrug voorkomen door ergonomisch werken op Werksitz stoelen

Wat is ergonomisch werken? Het antwoord op deze vraag speelt in op wat we al een tijdje weten: wij zitten veel te veel met als resultaat bijvoorbeeld pijn in de onderrug. Meer bewegen luidt het devies. Neem eens de trap in plaats van de lift, ga fietsend naar het werk en loop tijdens de pauze een blokje om. Hiermee bent u er echter nog niet. Een derde van de Nederlanders zit zeven tot zestien uur per dag. En dat terwijl zitten helemaal niet goed is voor ons lichaam. Langdurig zitten maakt ons letterlijk en figuurlijk ziek. Waarom? Het leidt tot een hoge bloeddruk, het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en overgewicht, om maar te zwijgen over houdingsklachten. Zitten wordt ook wel the biggest killer in the office genoemd. Gelukkig is er wat aan te doen: ergonomisch werken.

Meer bewegen weegt niet op tegen ergonomisch werken

Sporten lijkt het antwoord, maar veel bewegen om de uren die je zittend doorbrengt te compenseren, is niet de oplossing. Ook pijn in de onderrug wordt niet voorkomen. Eigenlijk kun je het beste ergonomisch werken door minder tijd zittend doorbrengen wel. Een zit-sta-bureau kan een uitkomst bieden. Het bureau is in hoogte instelbaar. De elektrische varianten beschikken over een memoriecard waardoor ingestelde hoogtes voor staan en zitten kunnen worden opgeslagen. Doordat het bureau in verschillende hoogtes is in te stellen kan er ook een dynamisch zitmeubel aan het bureau worden geplaatst. Hiermee kunnen verschillende zithoudingen eenvoudig worden afgewisseld. Dit zorgt niet alleen voor meer beweging, het verhoogt ook de productiviteit. Een sta-zitbureau is een van de goede antwoorden op de vraag, wat is ergonomisch werken?

Ergonomisch werken door een actief dynamische houding aan te nemen

Behoort alleen het zitten achter een normaal bureau tot de mogelijkheden dan bieden de stoelen van Werksitz uitkomst. Een actief dynamische zithouding is het beste voor ergonomisch werken en bijvoorbeeld het voorkomen van pijn in de onderrug. Wat is ergonomisch werken? Bij deze zithouding bevindt de bekken zich boven de knieën. Dit heeft als resultaat dat men automatisch rechtop zit. De wervelkolom neemt de natuurlijke S-vorm aan waardoor ongezonde belasting van de tussenwervelschijven en de spieren wordt verminderd. Bovendien worden de buik- en rugspieren aangespannen met als gevolg een verbetering van de doorbloeding. Doordat de stoel over een los zit- en rugvlak beschikt kan in elke positie de juiste zithouding worden aangenomen.

http://www.werksitz.nl/