Riforma zet niet standaard voor Luchtgommen in België

Down-home

Riforma is dé milieuvriendelijke luchtgomspecialst van België! Riforma is ontstaan uit passie voor het hout en het terug in ere herstellen van oude, licht vervallen objecten. Iedereen heeft wel een erfstuk van een kast staan die je vanuit emotionele waarden niet kan weg doen, maar die eigenlijk niet meer in het huidige interieur passen… Daarnaast was het ook essentiëel dat dit milieuvriendelijke zou moeten gebeuren. Eerst werd er gekeken naar zandstralen, maar daar zijn behoorlijk wat nadelen aan… Ten eerste is het een dure, grote installatie. Ten tweede heb je een goede afzuiging nodig voor het vele stof wat geproduceerd wordt en ten derde, en het belangrijkste, het resultaat is vaak te grof, te veel inslag en daardoor heb je nog veel werk om het object terug in ere te herstellen. Het was de bedoeling van Riforma om een complete dienstverlening aan te bieden en dit op een zo efficënt mogelijke manier.

Uit bovenstaande filosofie is dan het luchtgommen ontstaan. Zeg maar een zeer grote doorontwikkeling van het zandstralen. Er wordt nog steeds met “druk” gewerkt, al ligt deze een heel stuk lager dan bij zandstralen en daarnaast wordt er nog steeds straalmiddel gebruikt. Waarbij dit bij zandstralen vaak zandkorrels zijn, wordt er bij luchtgommen gebruik gemaakt van Australische mineralen die eerder een hoekige vorm hebben dan volledig rond zijn. Het grote verschil wordt dan gemaakt in de vorm van de nozzle, of het pistool. Er wordt een bepaalde flow gecreëerd waardoor elk mineraal contact maakt met het object en zo voor een schurend effect zorgt (of wassend indien de combinatie met water gemaakt wordt) zonder dat er effectief een inslag op het object gemaakt wordt.

Zoals gezegd was milieuvriendelijk ook een aspect dat met het huidige klimaat niet onbelangrijk is. Doordat er minder kracht moet opgewekt worden door de compressor, ligt zijn verbruik aanzienlijk lager dan bij zandstralen. Ook het gebruik van straalmiddel is in veel kleinere hoeveelheden, zeg maar dat je 70% minder straalmiddel nodig hebt dan voor zandstralen. Al deze factoren zorgen ervoor dat dit een beter alternatief is voor het milieu.

Voor de gezondheid van de medewerkers is er ook goed nieuws, er wordt namelijk aanzienlijk minder stof opgewekt. Niet alleen voor de medewerkers is dit een bijzonder groot voordeel, ook de wetgeving is in januari 2017 aangepast dat er op openbaar terrein, bijvoorbeeld voor het reinigen van gevel veel minder stof mag geproduceerd worden. Daarom heeft Riforma er voor gekozen om dadelijk te investeren in een mogelijkheid om ook water mee te kunnen vernevelen bij het stralen. Hierdoor wordt de gevel (of ander object zoals treinstellen, monumenten, beelden die met graffiti bespoten zijn) eerder gewassen dan geschuurd en is er absoluut geen stof meer dat vrij komt. Dus, niet enkel een beter resultaat, ook een stuk gezonder en milieubewuster!

Tenslotte is er natuurlijk de passie die Riforma heeft, enkel het beste resultaat is goed genoeg en dat is dan ook de belangrijkste reden waarom er voor luchtgommen met een aangepaste riforma-methodiek gekozen is. De klant heeft steeds de mogelijkheid om eerst een stukje te laten proefstralen zodat het resultaat dadelijk zichtbaar wordt voor er aan het volledige object begonnen wordt. Ook worden er vaste afspraken gemaakt om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan. Riforma is een eerlijk en milieubewust bedrijf dat graag mee denkt met zijn klanten om een optimaal resultaat te bekomen. Onze hoofdkantoor ligt dat ook vlak bij de grens zodat ook de Nederlandse klanten van een snelle service kunnen genieten.

Aarzel niet contact op te nemen via de website of rechtstreeks via de telefoon als je meer wil weten of het luchtgommen volgens de riforma-methodiek. Je zal verstelt staan welke mogelijkheden er allemaal zijn en aan welke scherpe tarieven dit kan gebeuren!