TV beugel installeren

Down-home

In dit artikel zal ik stap voor stap laten zien hoe je het beste je tv beugel kan installeren. Het installeren van een tv beugel kan een lastige opgave zijn, maar met de handige tips die je in dit artikel kan vinden wordt het een fluitje van een cent. Het monteren van je beugel moet je stap voor stap aanpakken. Door het stap voor stap aan te pakken kan je het in meerdere keren doen, daarnaast weet je zeker dat het goed gaat door elke stap te controleren nadat je hem hebt uitgevoerd.

Voordat we met de stappen beginnen is het goed om genoeg materialen te verzamelen. Er worden standaard een aantal schroeven, moeren en bouten aangeleverd. Ik vind het altijd handig om zelf nog wat extra en beter materiaal bij me te hebben. De aangeleverde materialen voldoen niet altijd aan mijn eisen. Daarom adviseer ik om wat stevigere materialen te gebruiken.

Stap 1   Maak het frame vast aan de televisie.                 Het is verstandig om eerst het frame aan de tv vast te maken. Zo kan je beter bepalen waar je gaten moet boren om de beugel vast te maken. Door de televisie om de gewenst plaats beet te houden, kan je nauwkeurig afmeten waar je moet boren om de beugel te bevestigen. Je wilt namelijk geen overbodige gaten boren, hiermee voorkom je dat er meer druk op de andere gaten komt te staan.

Stap 2   Teken de gaten waar je moet boren af. Teken eerst alle plekken waar je wilt boren, boor niet een gat per keer, boor alle gaten achter elkaar. Zorg er voor dat de gaten die naast elkaar zitten waterpas aan elkaar zijn. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je beugel scheef komt te hangen. Dit wil je te allen tijde voorkomen.

Stap 3   Boor de gaten en bevestig de beugel aan de muur. Zodra alles waterpas is, kan je beginnen met het boren van de gaten. Zorg ervoor dat je daarna zo snel mogelijk de beugel op hangt. Hierdoor voorkom je dat de gaten barsten.

Stap 4   Hang het frame van de televisie in de beugel. Je bent nu helemaal klaar.

https://moerenbout.nl/