Waar kun je een animatie voor gebruiken?

Waar kun je een animatie voor gebruiken?

Een animatie of uitleganimatie is een mooi medium om een ingewikkeld verhaal toegankelijk te maken voor mensen die weinig verstand van het onderwerp hebben. Donker Media uit Eindhoven is gespecialiseerd in het maken van professionele animatie video’s. Maar waar kun je animatie voor gebruiken?

Uitleg animatie

Een uitleg animatie (explanimation) is een korte animatie van ongeveer een minuut waarin je lastige materie simpel uitlegt. Mensen zijn visuele wezens en leren veel sneller wanneer ze iets zien dan door enkel te luisteren. Doordat de afbeeldingen in de animatie passen bij de gesproken uitleg, kan de kijker veel makkelijker onthouden wat je hem of haar probeert uit te leggen.

Commercial laten maken

Natuurlijk kun je een animatie ook gebruiken om een product aan te prijzen. Gebruik de animatie om de belangrijkste voordelen die het product voor de klant heeft extra te benadrukken.

Interne communicatie

Animatie video’s kunnen ook van dienst zijn bij interne communicatie. Streeft de organisatie naar een cultuuromslag? Heb je net een vijfjarenplan vastgesteld? Moeten de missie en visie helder gecommuniceerd worden? Met een uitleganimatie gericht op je beleidsvoornemens heb je een middel om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde uitleg krijgt.

Beurzen

Als je op een beurs staat, hoop je dat het druk is. Maar als het druk is, kan het zijn dat mensen doorlopen omdat er niemand is hen te woord te staan. Een goede animatie kan hen dan verleiden nog even te blijven staan. Op een beurs kan een animatie dienst doen als elevator pitch.

Sales

Gebruik een animatie als ondersteuning voor je sales pitch. Met een mooie explanimation straal je professionaliteit uit en zorg je dat jouw salesargumenten op een andere manier geuit worden. Je zult zien dat je accountmanagers veel meer orders binnenslepen wanneer ze hun prospects een mooie animatie kunnen laten zien.

Animatie in Eindhoven

Donker Media, de animatiestudio uit Eindhoven, stuurt je graag op pad met een mooie animatie video die je helpt jouw doelen te bereiken. Zie je dat wel zitten? Stuur ons dan een mail, of neem telefonisch contact met ons op.