Down Home
Business

Alles wat je moet weten over de Dopper waterfles

Ze zijn misschien wel de bekendste waterflessen van Nederland, de Doppers. Met zijn vrolijke kleuren en unieke design zie je ze steeds meer onderweg, op het werk en bij de sport. Maar wist je dat er veel meer komt kijken bij deze leuke waterflessen? Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet.

Een Dopper is een fles en een glas

Het bijzondere ontwerp van de Dopper waterfles heeft te maken met het feit dat deze fles ook een ingebouwd waterglas heeft. Het witte deel van de fles is los te draaien van het deel van de fles waar het water op zit. Vervolgens kan je dit witte deel waar de dop aan vast zit omkeren, om er een glas met pootje van te maken. Hier kan je dan op een beschaafde manier water uit drinken.

Natuurlijk kan je de fles ook als normale waterfles gebruiken, je kan de ‘voet’ van de fles eraf draaien om de normale drinkopening te onthullen.

Dopper is goed voor het milieu en de portemonnee

Dopper is geen bedrijf dat uit is op maximale winst ten koste van alles. Sterker nog, Dopper is een bedrijf zonder winstoogmerk. Dopper werkt met een cradle-to-cradle model. Toen oprichter Merijn Everaarts in 2009 een documentaire zag over de vervuiling van de aarde en de oceanen met plastic, besloot hij actie te ondernemen.

Het idee is dat door het hergebruik van een goede waterfles, je minder wegwerpflessen koopt. Hierdoor genereer je minder afval. Daarnaast gaat een deel van de winst van Dopper direct naar goede doelen toe die te maken hebben met schoon water en milieuacties.

Eigenaren van Dopper flessen geven aan dat ze sinds dat ze deze waterfles hebben, veel minder geld uitgeven aan onnodige drankjes die ze onderweg of door de dag heen kopen. Dit betekent een besparing van makkelijk 100 euro per jaar (minder dan 2 drankjes per week).

Je kan een Dopper waterfles bedrukken

Naast dat een Dopper er leuk uitziet, kan je ook een Dopper waterfles bedrukken. Zo kiezen sommige instanties er voor om een logo te printen op hun Dopper waterfles. Maar je kan ook bijvoorbeeld jouw naam, een leuk bericht of een ander leuk plaatje op de fles laten drukken.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuk cadeau voor een ander? Dan kan je een persoonlijke Dopper waterfles bedrukken voor deze persoon. Zet er een leuke boodschap op, of versier het met een vrolijke afbeelding. Op die manier geef je niet alleen een leuk persoonlijk cadeau, je steunt ook nog eens het milieu.

Waar kan je deze waterfles kopen?

Een Dopper waterfles kopen kan tegenwoordig op heel veel verschillende plekken. Toch is er maar één officiële plek waar je hem kan kopen. Op de website van Dopper kan je deze waterfles kopen. Ook kan je hier een Dopper waterfles bedrukken. Je hebt keuze uit 3 verschillende type flessen, en natuurlijk een tal aan leuke kleuren.