Down Home
Business

Meten is weten dankzij een datalogger van ATAL

Een datalogger is een meetinstrument met een geheugen. Hiermee meet u gegevens met een interval en kunt u ze opslaan. Bij ATAL bent u aan het juiste adres voor een hoogwaardige datalogger voor het meten en registreren van onder andere temperatuur, vochtigheid. CO2 en atmosferische druk.

Assortiment dataloggers

ATAL biedt dataloggers in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld indoor dataloggers, maar ook industriële dataloggers. Een indoor variant wordt gebruikt in verschillende situaties en ruimtes. Denk aan een magazijn, productiehal, vrachtwagen of operatiekamer. Over een langere periode meet de datalogger alles wat er binnen te meten valt. Wilt u weten wat de temperatuur en luchtvochtigheid van het magazijn is? Geen probleem met een datalogger. Na een bepaalde periode kunt u de data verwerken in een rapportage. Industriële dataloggers zijn wat groter van formaat en beschikken over een stevig omhulsel om bestand te zijn tegen invloeden van buitenaf, zoals stof. Het zijn loggers die een hoge frequentie kunnen meten.

Werking datalogger

Hoe werkt een datalogger nou precies. Het instrument meet en slaat gegevens op in relatie tot tijd of locatie. Dit gebeurt door middel van een ingebouwde sensor. Het apparaat beschikt over een batterij en bevatten een intern geheugen om gegevens op te slaan. In het assortiment van ATAL vindt u dataloggers die via een computer communiceren om de opgeslagen data te uit te lezen en analyseren. Indien een datalogger over een computer beschikt dan geschiedt de communicatie bijvoorbeeld via een USB-kabel. Dataloggers worden niet alleen ingezet om aan de gestelde eisen te voldoen. Wanneer u een begroting wenst te maken van de productiekosten komt een datalogger goed van pas. Op deze manier meet u de hoeveelheid energie, water en stroom over een bepaalde periode. Zo is het makkelijker te bepalen hoe u geld kunt besparen.

Meten is weten

Wanneer is beschikt over de juiste informatie maakt u processen een stuk inzichtelijker. Welke datalogger u ook kiest uit het assortiment, bij ATAL bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Bent u benieuwd welke datalogger het meest geschikt is voor uw situatie? Breng een bezoek aan de website van ATAL of vraag een van de specialisten gerust om advies.