Down Home
Image default
Home and Garden

Een woonkamer zonder salontafel is ondenkbaar!

Een meubelstuk dat volgens veel mensen niet mag ontbreken in de woonkamer is de salontafel. Een salontafel kan namelijk het middelpunt worden van de woonkamer en wordt dus ook als eye catcher gezien. Een salontafel geeft verschillende voordelen en deze voordelen worden verder in deze blog benoemd. Daarnaast kom je meer te weten over hoe je de perfecte salontafel kiest.  

Voordelen salontafel

Ten eerste is een tafel bedoeld om er spullen op te zetten. Dit geldt ook voor een salontafel. Lekker op de bank of uitgezakt in de stoel voor de tv zitten is natuurlijk lekker, maar met een drankje erbij zit je nog beter. Een salontafel geeft je de mogelijkheid om het drankje te plaatsen bij de bank of stoel. Verder kan je ook door de salontafel avondeten voor de televisie. Dit wordt door veel mensen gedaan. Het blijkt dat veel mensen meer bij de salontafel eten dan bij de eettafel.

Het tweede voordeel is dat een salontafel echt iets toevoegt aan de stijl van je woonkamer. Zo kan een salontafel de bank, de lampen het tv meubel of andere meubels mooier naar voren late komen. Dit kan doordat je uit verschillende vormen kan kiezen. Zo kan een ronde salontafel tussen alle rechthoekige meubelstukken de woonkamer iets speelser maken.

Het derde voordeel is dat je met een salontafel de kans hebt om nog meer stijl toe te voegen. Hiermee wordt bedoeld dat je bepaalde decoratieobjecten kwijt kan op deze tafel. Denk aan een vaas met bloemen, een leuke souvenir of een ander mooi decoratieobject.

Tot slot is een salontafel ook fijn om je voeten op kwijt te kunnen. Je kan misschien languit op de bank liggen, maar het is soms fijner om je voeten te laten rusten op de salontafel.

Hoe vind je de perfecte salontafel?

Om tot de perfecte salontafel te komen is het eerst handig om wat inspiratie op te doen. Dit kan je doen door in verschillende woonbladen te kijken of op de websites van bepaalde meubelsites, zoals Emob. Veel van die meubelpartijen hebben de productfoto’s op de website staan en daarbij ook vaak sfeerfoto’s. Als je een beetje een idee hebt wat voor een stijl en kleur tafel je wilt, dan is het ook goed om de afmetingen te weten. Het beste kan je de plek opmeten en met kranten op de grond kijken hoe groot een salontafel moet zijn. Op die manier krijg je een idee hoe het eruit kan gaan zien.

Als je dat gedaan hebt is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je budget is. Dit betekent niet dat je perse van dit bedrag wilt betalen, maar het geeft je in ieder geval inzicht en op die manier kan je makkelijker zoeken op internet. Dit doe je door bepaalde filters namelijk in te stellen. Zo kan je veel tijd en energie besparen. Tot slot is het goed om altijd te kijken naar de reviews van het product om nog beter te weten of het materiaal kwalitatief goed is. Verder is de levertijd, retourgarantie en verzendprijs natuurlijk ook belangrijk.