Down Home
Business

Handleiding zelf sigaretten maken

Eigengemaakte sigaretten zijn goedkoop: Als je een pakje per dag rookt bespaar je al gauw meer als 1000 Euro. Wat je hiermee kunt doen is makkelijk te bedenken. Mocht je inspiratie-loos zijn dan kun je hier inspiratie opdoen. Dit is een beknopte uitleg die je nodig hebt indien je ook over wil gaan op zelfproductie.

Zelf sigaretten maken is niet moeilijk, je hebt een paar dingen en wat oefening nodig, that’s it.

Wat nodig is voor het maken en bewaren van de sigaretten:

  • hulzenstopper
  • sigarettenhulzen
  • tabak
  • sigarettendoosje

Handelingen

Het precieze productieproces verschilt per hulzenstopper, elke sigarettenmaker werkt net iets anders. Verschillen zitten in handmatige of automatische bediening alsook in het onderliggende systeem van de hulzenstopper (met of zonder veer, schuiven of draaien), maar de preparatie is bij elke hulzenstopper in principe hetzelfde. Sigarettenmakershop.nl heeft een uitgebreide handleiding mbt zelf sigaretten maken en het kiezen van de beste sigarettenmaker voor jouw persoonlijke situatie. Een korte uitleg.

Open de hulzenstopper, verdeel de tabak op een gelijkmatige manier over de lengte van de tabaks-gleuf en sluit het deksel weer.

Vooraan in de hulzenstopper leg je de sigarettenhuls, waarbij je er goed op moet letten dat deze goed aansluit op de vul opening.

Trek bij de handmatige variant in een soepele, vloeiende beweging de schuif op en neer zodat de huls wordt gevuld met tabak. Bij een elektrische machine hoef je alleen maar een hendeltje over te halen en de huls wordt elektrisch gevuld.

Haal je sigaret uit de machine en tik de sigaret met de filter naar beneden een paar keer op een harde ondergrond, zodat de tabak goed inzakt en er geen stukjes meer uit zullen vallen.

Rest je nog om je sigaret op te steken, zo eenvoudig is het!

Al doende leert men

Je zult het een paar keer moeten proberen voordat je jouw ideale sigaret kunt maken, vooral met het oog op de hoeveelheid tabak en het egaal verdelen ervan. Wij adviseren beginners eerst een handmatige hulzenstopper aan te schaffen, deze is goedkoper dan een elektrische en is daarom uitermate geschikt omuit te proberen hoe het zelf sigaretten maken je bevalt.

Je kunt in de toekomst altijd nog overstappen op een elektrische sigarettenmaker; iets duurder, maar eenvoudiger te bedienen en sneller in de productie.