Down Home
Image default
Offers

Is het kunstriet of natuurriet?

Dit is een vraag die mensen zich zullen afvragen bij het zien van jouw nieuwe rieten dak. Een aantal jaar geleden was natuurriet duidelijk te onderscheiden van kunstriet. Het was mooier, waardoor het nog regelmatig de voorkeur had. Inmiddels is kunstriet dusdanig verbeterd dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Daarnaast heeft kunstriet een hoop voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Lees vooral verder!

 

Voordelen kunstriet

Kunstriet kan niet branden. Natuurriet is erg kwetsbaar voor brand. Door het leggen van een rieten dak van kunstriet neem je het brandgevaar weg. Dit slaapt toch een stuk rustiger, zeker in december wanneer het vuurwerk massaal de lucht in gaat. Daarnaast is natuurriet een natuurproduct. Logisch natuurlijk, maar dit betekent wel dat het dak vraagt om veel onderhoud. Na ongeveer 25 jaar moet een rieten dak vervangen worden wanneer het dak van natuurriet gemaakt is. Daarnaast is het verstandig om het dak jaarlijks te laten inspecteren op rotte plekken, algen en mos. Dit onderhoud is niet nodig bij een dak van kunstriet. 

 

Kosten van een rieten dak

Natuurriet is in aanschaf goedkoper dan kunstriet. Op lange termijn is de extra investering in kunstriet terug te verdienen. Omdat de kunstrieten daken onderhoudsvriendelijker zijn, ben je niet jaarlijks geld kwijt aan een inspectie. Daarnaast hoeft een rieten dak van kunstriet minder snel vervangen te worden dan een dak van natuurriet. Een andere mooie bijkomstigheid is het verschil in verzekering. Wanneer je verzekerd bent voor brand, is deze verzekering duurder met een dak van natuurriet. Dit heeft te maken met het brandgevaar. Kunstriet heeft minder brandgevaar, wat de verzekering goedkoper maakt. 

 

Rieten daken bij Candur

Kunstriet is dus net zo mooi als natuurriet, brandt niet en is onderhoudsvriendelijk. Een goed alternatief voor het rieten dak van natuurriet dus, maar waar koop je zo’n dak? Bij Candur! Je kunt bij Candur je bestaande rieten dak laten vervangen door een kunstrieten dak. Bezig met de bouw van een nieuwbouwhuis? Ook dan kun je bij Candur terecht voor een kunstrieten dak. Benieuwd wat Candur voor jou kan betekenen? Neem dan snel een kijkje op de website!

 

https://www.candur.nl/