Down Home
Image default
Business

6 Redenen om een streetdance les te volgen

Streetdance is een dansmodaliteit die een aantal elementen van hiphop samenbrengt. Er zijn talloze redenen en voordelen voor degenen die streetdance les volgen, het heeft te maken met passie, energie, kracht en veel discipline.

Dansen is een voorrecht, het is praten met het lichaam en vrij zijn in bewegingen en het is de techniek die ons de vrijheid geeft om elke seconde van het dansen te creëren en te genieten. Hier geven we een overzicht van de belangrijkste redenen voor degenen die op zoek zijn naar een school om streetdance lessen te volgen:

De 6 voordelen van streetdacne

1. U zorgt voor uw gezondheid door plezier te maken! Dans, door gebruik te maken van alle delen van het lichaam, versterkt de spieren en verbetert de flexibiliteit en de bloedcirculatie. Een ander voordeel van de streetdance les is het verbranden van veel calorieën en het vrijkomen van endorfine in het lichaam, wat resulteert in een gevoel van welzijn en plezier.

2. Je ontwikkelt zelfdiscipline en ontdekt je potentieel! Het is noodzakelijk om te trainen om de uitdagingen van het kunnen maken van een stap, een beweging of een nieuwe choreografie te overwinnen. Deze praktijk is onze discipline en laat ons nieuwe mogelijkheden van beweging ontdekken.

3. Je scherpt je creativiteit aan! De praktijk van improvisatie op basis van de technieken die we in de streetdance lessen geleerd hebben, geeft ons de vrijheid om nieuwe bewegingen en verschillende sequenties te creëren.

4. U verhoogt de concentratie en de logische redenering en u raakt van de stress af! Door je krachten te richten op danstechniek en je te begeven in de wereld van muziek en beweging, vergeet je alles wat er om je heen gebeurt. Terwijl we dansen, is er alleen het lichaam en het podium.

5. Je leert ritmische opvattingen kennen en krijgt muzikaliteit! Muziek is een van de belangrijkste elementen in Urban Dances. Na verloop van tijd realiseer je je hoe rijk muziek is in haar elementen en hoe je die met je lichaam kunt verkennen.

6. Je verliest je schaamte en verlegenheid! Door te dansen bevrijd je jezelf van schaamte en verlegenheid en begin je jezelf op een authentieke manier te uiten, of het nu voor een paar of voor veel mensen is.

Bij het lezen van dit artikel is de kans groot dat je ook echt geïnteresseerd bent in het volgen van streetdance lessen. DD Dance Studio in Lelystad biedt de mogelijkheid om een proefles te volgen en zo doende ervaring op te doen. Geïnteresseerd? Bezoek de website.