Down Home
Image default
Travel

Alles over glamping

Vinden jullie het moeilijk om een vakantiebestemming te kiezen omdat jullie verschillende dingen willen? Misschien wil de één genieten van de natuur en de eenvoud van het buitenleven, terwijl de ander wil baden in weelde en verblijven in comfort.

Misschien wisselen jullie het jaarlijks af: het ene jaar gaan jullie op vakantie naar de camping, het andere jaar boeken jullie een hotel. Zou het niet mooi zijn als het plannen van jullie vakantie niet zo’n moeite zou hoeven kosten?

Goed nieuws, want met glamping hoef je niet te kiezen. Letterlijk betekent glamping GLAMorous camPING.  Glamping staat voor kamperen in luxe en is dé vakantietrend van nu. Het biedt je de rust en privacy van een eigen luxe safaritent of lodge. Hierin ervaar je het vrije gevoel van kamperen in de natuur, terwijl je wel alle gemakken hebt die je maar kunt willen. Bed, bad en brood zijn bij glamping prima geregeld.

Is dit kamperen, of een hotel?

Geen luchtbedjes, maar echte bedden met heerlijke matrassen. In je eigen keukentje zet je ’s ochtends een heerlijke espresso en kunnen jullie zelf koken zonder angst te hebben voor wankele gaspitten. Zelfs sanitair is goed geregeld, want veel glamping accommodaties bieden privé sanitair.

En dan je verblijf zelf, die is luxer dan je kunt voorstellen. Zelfs de meest eenvoudige vorm van glamping is veel comfortabeler dan de grootste tent die je zelf zou meebrengen. Want een safaritent is voorzien van meubilair en heeft bijna altijd een ruime veranda – de perfecte plek om te ontbijten of om na een drukke dag even tot rust te komen.

Over gemak gesproken, het begint er al mee dat je geen tent hóeft mee te brengen. Het staat allemaal al voor je klaar.

Meer dan een tent

Overigens kan het zomaar zijn dat je niet in een tent terecht komt. Glamping is er namelijk in allerlei vormen en maten. Soms is dat een safaritent, maar het kan ook een lodge, cabin of tiny house worden. Het kan zelfs zo zijn, dat jullie de vakantie doorbrengen in een luxe boomhut!

Waar kun je glamping beleven?

In de meeste Europese landen kun je genieten van glamping. Denk aan landen als Frankrijk, Spanje, Kroatië en Italië. Of blijf gewoon lekker in Nederland, want ook hier wemelt het van de glamping mogelijkheden. Je moet alleen wél weten waar je moet zoeken.

Makkelijk een glamping vinden

Kom naar www.glampings.com als je serieus werk wilt maken van je vakantieplannen. Deze site toont alleen glampings die hebben laten zien dat ze kwaliteit bieden. Accommodaties van topkwaliteit, ruime faciliteiten en natuurlijk een mooie omgeving. En dat tegen een verrassend lage prijs!