Down Home
Image default
Business

Angst voor de tandarts

Genoeg mensen zijn bang voor de tandarts. Ze vinden het een eng idee dat iemand met scherpe voorwerpen in hun mond zitten. In sommige extreme gevallen kan het zelfs dat dentofobie zich begint te ontwikkelen. Toch is naar de tandarts gaan iets waar je je totaal geen zorgen over hoef te maken.

 

Tandartsen zijn professionelen die lange tijd hebben gestudeerd om de toestemming te krijgen als tandarts te werken. Zij hebben genoeg ervaring om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld een kies laten trekken zo soepel mogelijk verloopt. 

 

Daarnaast verdienen tandartsen geld door het goed behandelen van hun patiënten. Zij zijn er in geen enkel opzicht bij gebaat op jou pijn te doen en zo een klant kwijt te raken. Sterker nog, in de regel doet een tandarts je bij een bezoek geen pijn.

 

Het blijkt dat bepaalde hartziektes zijn gelinkt aan de bacteriën die zich vormen in de mond. Als je dus te lang wacht met het bezoeken van de tandarts loop je naast het risico op rottende tanden en slechte adem kans op hartziektes. In dit opzicht is een tandarts dus misschien nog wel belangrijker dan je had gedacht en is een bezoek aan de tandarts dus toch echt noodzakelijk. 

 

Ten slotte is het beter voor je eigen gebit om een bezoek aan de tandarts niet uit te stellen. Als je te lang uitstelt, loop je het risico dat er complicaties beginnen te vormen die makkelijk voorkomen hadden kunnen zijn als je op tijd naar de tandarts was gegaan. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook slecht voor de portemonnee. Immers, hoe langer je wacht en hoe meer problemen zich op beginnen te stapelen, hoe meer geld het gaat kosten om die problemen op te lossen. 

 

Kortom, de tandarts is er om jou te helpen en niet om jou pijn te doen. Probeer te onthouden dat het voor je eigen bestwil is en dat pijn vrijwel geen rol meer speelt. Wees niet bang om die wortelkanaalbehandeling aan te gaan.

 

https://www.orfeokliniek.nl/