Down Home
Business

Artikel marketing levert hoge posities

Met behulp van artikel marketing is het mogelijk om uw website een hoge ranking te verzorgen. Men moet niet denken dat artikel marketing eenvoudig wat teksten plaatsen is, het gaat een stuk verder. Artikel marketing is het onderdeel binnen internet marketing wat misschien wel het meest onderschat wordt, of niet zo populair. Artikel marketing is een vrijwel dagelijks terugkeren ritueel, met als doel het promoten van uw website(s). Dit is een van de redenen waarom het onderschat wordt. Het is noodzaak en het is hard werken. Het is duidelijk minder creatief dan de andere onderdelen binnen internet marketing en werpt niet zo snel resultaat af. Wanneer men artikel marketing bijvoorbeeld met content marketing vergelijkt is het duidelijk waarom artikel marketing “onderschat” (eigenlijk niet geliefd) wordt. Voor content marketing moeten creatieve teksten, perfect passende kwaliteit afbeeldingen en video’s samengesteld worden en wanneer dit online staat is direct het resultaat te zien. Bij artikel marketing is dit duidelijk anders, er moeten artikelen van minimaal 400 woorden geschreven worden. Deze artikelen moeten een relevantie hebben met de te promoten website en iedere keer uniek zijn. Veel meer creativiteit is niet noodzakelijk. Het meest frustrerende dat de artikelen gepubliceerd worden op externe websites, de artikelen moeten een link verwijzing hebben naar de te promoten website. Daarna begint het lange wachten op een toppositie in de zoek machines.

Artikel marketing “plicht”

Ondanks het feit dat artikel marketing niet de grootste hobby is van de meeste internet marketeers, moet het uitgevoerd worden. Het is werkelijk noodzakelijk om regelmatig zeer relevante artikelen te schrijven en deze te publiceren op externe websites. De externe website moeten ook weer een bepaalde relevantie hebben ten opzichte van de te promoten website. Binnen deze externe websites is het van belang wanneer er verschillende categorieën aanwezig zijn waaronder met de artikelen kan publiceren. Deze categorieën moeten natuurlijk weer passen (relevantie) bij de te promoten websites. Op deze manier wordt men door de zoek machines beloond met een hogere positie. Het is dus duidelijk dat artikel marketing misschien niet de leukste tak binnen internet marketing is, maar absoluut noodzakelijk voor de zoek machines.

Artikel marketing met behulp van anker teksten

Binnen de artikelen moet een link verwijzing gemaakt worden naar de te promoten website. De link verwijzing noemt men anker tekst. Ten aanzien van anker teksten gelden ook weer richtlijnen (al zijn die nergens “hard” te vinden). De primaire anker tekst is gelijk aan het belangrijkste zoek begrip van de te promoten website. Echter deze primaire anker tekst mag op het totaal aantal link verwijzing maar 5% voorkomen, de overige 95% moet bestaan uit frases (stukjes tekst waarbinnen het belangrijkste zoek begrip), URL-verwijzingen (de complete URL-naam), een actie (bijv. “KLIK HIER”) en dergelijke zaken. Met de juiste diversiteit ten aanzien van de link verwijzing (anker tekst) wordt artikel marketing nog meer beloond door de zoek machines. En dan heeft men toch weer plezier aan artikel marketing.