Down Home
Business

ATV leasen

et mooiste voertuig op de Nederlandse weg is de ATV. Deze vierwieler voelt zich overal thuis, zowel op het asfalt als zandpaden. Als jij in het bezit bent van een autorijbewijs kun je direct wegrijden met een ATV, ook wel Quad genoemd. De besturing is heel eenvoudig en een ATV ligt heel stabiel op de weg, en daar vanaf! Als je een ATV een beetje duur vindt als “hobby” voertuig kun je ook kiezen voor een ATV leasen. Dan spreid je de kosten en kun je direct de weg op! Waarom zou je kiezen voor een ATV, en hoe kun je die leasen? Lees snel verder!

 

All Terrain Vehicle

In de jaren tachtig waren ze opeens daar; de ATV voertuigen. Een beetje auto, een beetje motor, en helemaal fantastisch! In Nederland valt de ATV voor het grootste deel onder dezelfde regels als een auto; je mag ermee de snelweg op (50cc en hoger), je hebt een kenteken nodig en een autorijbewijs. Er zijn enkele verschillen met een auto:

 

  • Als je tussen 16 en 18 jaar oud bent mag je met een brommer rijbewijs rijden op een ATV met minder dan 50cc.
  • Op de snelweg moet een ATV minimaal 70 km/u kunnen rijden.
  • De kosten van een kenteken zijn niet afhankelijk van het gewicht maar de motor inhoud.

 

Naast normale ATV’s voor particulier gebruik zijn er ook zwaardere quads voor het platteland en professionele landbouw. Als je de ATV alleen gebruikt voor de landbouw heb je geen kenteken nodig.

 

Een ATV leasen

De particuliere modellen zijn een stuk goedkoper dan de quads voor de landbouw. Toch zijn ze niet goedkoop, zeker als je een ATV voor je hobby wilt kopen. Dat is begrijpelijk want een ATV moet sterk zijn en duurzaam. Je kunt de ATV leasen waarmee je de kosten over een langere periode, tot enkele jaren, kunt spreiden. Dan betaal je nog maar enkele tientjes per maand. Als je een vast inkomen hebt (dit hoeft geen topinkomen te zijn) en je hebt geen BKR melding is de kans groot dat je een lease contract kunt afsluiten. Interesse? Neem contact op met jouw dealer en lease een ATV.