Down Home
Image default
Business

Basiq Group om de houdbaarheid van uw houten vloer te verlengen

Een Houten vloer kost vaak behoorlijk wat centen maar u krijgt hier ook veel voor terug. Veel mensen vinden de uitstraling van een houten vloer natuurlijk en professioneel. Als u zoveel geld uitgeeft voor het hout moet u dit natuurlijk wel goed onderhouden. U hoeft dat natuurlijk niet zelf te doen! Tegenwoordig schakelen steeds meer mensen de hulp van Basiq Group in om de houten vloeren te onderhouden. Op de site kunt u meer informatie vinden over deze dienst. In dit artikel bespreken we een aantal tips om uw hout zelf te onderhouden.

Vocht en hout

Vocht is een echte boosdoener voor het hout. Zeker als u een parket vloer heeft liggen moet u het vocht altijd zo snel mogelijk verwijderen. Het is nog wel mogelijk dat u donkere vlekken ziet op het houtwerk als u het vocht te lang laat liggen maar dit trekt meestal wel weg na verloop van tijd.

Plantenbakken

Het plaatsen van plantenbakken boven een houten vloer kan wel maar is zeer riskant. Veel Plantenbakken zijn namelijk niet helemaal goed afgesloten. Wij adviseren om een schaaltje of klein bord onder de plantenbakken te plaatsen. Zo bent u altijd verzekerd dat het water niet op uw vloer zal vallen. Het wat er kan namelijk diep in het hout trekken en dit is in sommige gevallen zelf helemaal niet meer te verwijderen, erg zonde!

Gebruik viltjes

Het verschuiven van stoelen en tafels is erg gevaarlijk op een houten vloer. De stoelpoten en tafelpoten zullen bij verschuiving soms enorme schade toebrengen op uw vloer. Plaats daarom een aantal viltjes onder de poten van de tafels en stoelen zodat u dit voorkomt

Onderhoud door een professional

Na het lezen van dit artikel weet u hoe u schade op de houten vloer kunt voorkomen. Het kan echter geen kwaad om eens in de zoveel tijd eens een professional naar uw vloerwerk te laten kijken. Zij zullen vaak dingen zien waar u geen rekening mee had gehouden.