Down Home
Business

Budget Hotel Amsterdam

Amsterdam, wie kent de hoofdstad van Nederland niet. Amsterdam staat bekend om haar veelzijdigheid aan activiteiten. Voor ieder wat wils zeggen ze, maar wat is er nu precies allemaal te doen in Amsterdam?

In deze blog maak je kennis met verschillende belangrijke plekken in Amsterdam, waar je ooit één keer geweest moet zijn.

Amsterdam kent veel kunst en cultuur. Er zijn verschillende musea die je kunt bezoeken, met ieder een eigen stijl aan kunst. Het meest bekende en het grootste museum in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. In dit museum kun je onder andere kunstenaars vinden als Vermeer en Rembrandt.

Historie

Naast een historie aan kunst draagt Amsterdam ook een andere historie met zich mee, namelijk die van WOII. Zoals velen weten heeft zich een verhaal afgespeeld in de huizen van Amsterdam, dat later is teruggevonden in het dagboek van Anne Frank. Een eerbetoon aan haar en het verhaal is het Anne Frank huis, dit is een museum in het oorspronkelijke huis waar het verhaal zich heeft afgespeeld.

De grachten van Amsterdam, het zijn er enorm veel en iedere gracht is anders en uniek. Aan de grachten staan mooie historische panden, waarvan de meesten in de Gouden Eeuw gebouwd zijn. Neem een rondvaart door de grachten om de mooiste en de belangrijkste grachten te leren kennen en tegelijkertijd een groot deel van Amsterdam te zien! Wil je niet op een boot zitten? Dan kun je natuurlijk ook een fiets huren en door Amsterdam heen fietsen, ook langs de grachten.

De Wallen van Amsterdam

De Wallen van Amsterdam, ook wel bekend als ‘The Red Light District’. De Wallen zijn een verzameling van kleine straatjes waar prostituees achter het raam zitten, met een rood licht aan. Leuk om een keer door deze buurt te wandelen, voornamelijk ‘s avonds wanneer alle rode lichten aan staan. De buurt trekt veel toeristen, maar niet iedereen voelt zich prettig bij het idee om daar te lopen.

Gewoon zin in een drankje op een terras ‘s avonds? Dat kan op het Leidseplein. Het Leidseplein zit vol met mooie terrassen en er bevinden zich regelmatig straatartiesten die sfeer brengen op het plein. Naast terrassen zijn er ook genoeg uitgaansgelegenheden in de omgeving om na een drankje, nog een dansje te doen.

Budget hotel in Amsterdam

Aan het einde van een dag in Amsterdam, wil je slapen in een goed bed. Hoe kies je een hotel en voor welke prijs heb je een acceptabele kamer? Voor alleen slapen zou een budget hotel goed moeten zijn, het liefst één die er verzorgd uitziet met een goed bed! Amsterdam kent genoeg hotels, dus keuze genoeg. De buurt Amsterdam ZuidOost kent er bijvoorbeeld al een hoop. Kijk eens rond! Kijk bijvoorbeeld bij het courtyard hotel en het scandinavische restaurant Gard dat hier een onderdeel van is. 

 

http://www.marriott.com/hotels/travel/amsaa-courtyard-amsterdam-arena-atlas/