Down Home
Business

Citytrips Europa

In deze koude wintermaanden is het heerlijk om er even tussenuit te glippen. Omdat het nu in Nederland zo ‘koud’ wordt is het tijd om even ergens anders heen te gaan. Een stedentrip is een perfecte manier om even uit het dagelijks ritme te stappen en een geniet momentje te pakken. In dit artikel lees je een aantal steden die je zeker een keer moet bezoeken mocht je binnen kort een stedentrip op de planning hebben staan.

Salzburg in Oostenrijk Mocht je van erfgoed houden dan moet je zeker een keer Salzburg bezoeken. Deze stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Dit heeft de stad te danken aan de barokke architectuur waarin de stad is gebouwd. Omdat de gehele stad er zo uit ziet, kan je eigenlijk continu je ogen uit kijken. In Salzburg zijn twee uitstekende plekken om een totaal impressie van de stad te krijgen. Dat zijn Museum of Modern Art en het Hogensalzburg-fort, hier kan je genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Hamburg in Duitsland Een van de havensteden in de wereld is het Duitse Hamburg. Deze stad wordt ook wel Poort tot de Wereld genoemd. Dit komt door de rijke zeevaartgeschiedenis en belangrijke positie die Hamburg heeft in de wereld. Een van de hoogte punten van een bezoek aan Hamburg is waarschijnlijk Speicherstadt. Deze ‘stad’ is het grootste pakhuizencomplex ter wereld, met enorm hoge gebouwen.

Toulouse in Frankrijk Toulouse wordt ook wel de ‘roze stad’. Dat heeft het te danken door de oranje bakstenen en lichtrode dakpannen die bijna door de hele stad terug te vinden zijn. Toulouse is een tijd de stad van de handel in pastel geweest waardoor er nog veel mooi herenhuizen staan in het stadscentrum. Daarnaast loopt de Garonne-river dwars door het hart van de stad, waarlangs allerlei leuke cafés en restaurants zijn gevestigd.

Lees meer over deze steden op 333travel of djoser.

https://www.dalreizen.nl/