Down Home
Image default
Business

Compound oefeningen

De “big three”. De drie beste compound oefeningen

Door te trainen met compound oefeningen gebruik je meerdere spieren. Dit is de tegenhanger van isolatie oefeningen. Hier focus je voornamelijk op het trainen van 1 bepaalde spier. Bij compound oefeningen verbrand je meer calorieën door tijdens je workout. Ook bouw je meer kracht en spiermassa op. Wat ook een voordeel is dat het meer overlapping heeft met houdingen in het dagelijks leven en ook effect heeft bij andere sporten.

Squat

Bij het squatten heb je een halterstang met gewichten op je bovenrug. De bedoeling is dan omlaag te zakken in een soort hurkzit, daarna stuit je weer explosief omhoog.

Tijdens deze oefening train je veel spieren te gelijk. Je benen, billen en rug krijgen er zwaar van langs. Ook wordt je core zwaar belast.

Bankdrukken

Een van de bekendste oefeningen in de gym: bankrdrukken. Je ligt bij deze oefening met je rug op een halterbank. Met gestrekte armen laat je een halterstang met gewicht langzaam zakken tot op je borst. Daarna duw je deze stang weer omhoog.

Je gebruikt tijdens deze oefening je borst, triceps en schouderspieren. Ook moet je de stang stabiliseren, dit zorgt er voor dat vele kleine spieren ook gebruikt worden

Deadlift

De deadlift is een van de beruchtste oefeningen in de gym. Vele mensen zijn bang om deze uit te voeren. Wellicht schrikt de naam af. Het blijft echter wel een van de beste oefeningen die je kunt doen. Bij de deadlift is het de bedoeling dat je een halterstang met gewicht van de vloer tilt, tot je rechtop staat.

Je gebruik tijdens deze oefening voornamelijk je benen, billen en rug. Je moet de halterstang met gewicht ook vasthouden. Bij zwaar gewicht vereist dit ook veel gripkracht. Net zoals bij de squat krijgt je core het ook zwaar te verduren. Een keiharde compound oefening die zeker niet mag ontbreken in je schema.

Wil jij ook beginnen met deze oefeningen? Kijk dan op gewichten.com voor benodigdheden.

http://gewichten.com