Down Home
Image default
Business / Cooperatives

De achterloop veegmachine?

Restaurants, winkels, bars, ziekenhuizen en loodsen moet allemaal schoongemaakt worden. Overal waar je komt laat je ‘sporen’ achter. Deze sporen kunnen veel dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de modder onder je schoenen. Het pluisje van je nieuwe trui of wat stof dat van buiten meegenomen wordt. Zelfs als je winkel dagelijks schoongemaakt wordt blijven er vaak sporen achter. Om te zorgen dat deze troep zo min mogelijk is is het belangrijk dat je jullie gebouw zo schoon mogelijk houdt. Dit kun je goed doen door te vegen. Maar wat is er nou vervelender dan vegen? Zeker als het om een hele loods gaat. In deze blog neem ik je mee hoe een veegmachine werkt en waar je op moet letten. En na het vegen kun je ook gemakkelijk een goede schrobmachine van Metech gebruiken!

 

De achterloop veegmachine

Qua vegen heb je eigenlijk drie mogelijkheden. Een bezem, een achterloop veegmachine en een zit veegmachine. Het grootste voordeel van een achterloop veegmachine is dat dit veel makkelijker te gebruiken is dan een bezem. Bij een bezem moet je veel kracht gebruiken, veel meer opletten of je wat vergeet en blijven er vaak nog resten achter. Een goede achterloop veegmachine veegt snel en gemakkelijk vuil, papierresten, afval, grind en gras. Dankzij de motor die in de veegmachine zit hoef je niet hard te duwen. De veegmachine zal langzaam meebewegen. Hierdoor kun je sneller en grondiger werken.

 

Soorten achterloop veegmachines

Onder de achterloop veegmachines wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen verschillende modellen. Zo heb je een handmatige achterloop veegmachine en een automatische achterloop veegmachine. Bij een handmatige veegmachine druk jij als gebruiker de veegmachine aan. Dit is wellicht wat zwaar. Daarom raden wij altijd een automatische achterloop veegmachine aan. Hierbij stuurt u eigenlijk alleen de achterloop veegmachine aan. Dankzij een accu gaat de achterloop veegmachine vooruit.

 

Waar op letten bij een achterloop veegmachine?

Een achterloop veegmachine werkt voor veel kleine detailruimtes erg goed. Helaas heeft een achterloop veegmachine ook wat nadelen. Zoals hierboven beschreven is het erg belangrijk om te bekijken welke achterloop veegmachine bij jullie past. Is dit een automatische of een handmatige? Hierna moet je beseffen dat een achterloop veegmachine ook op gebruikers comfort best wat nadelen heeft. Zo kan het voor grotere detailruimtes eigenlijk onmogelijk zijn om dit allemaal met de hand te doen. Daarnaast is een achterloop veegmachine altijd iets minder accuraat qua schoonmaken. Een opzit veegmachine werkt veel grondiger en kan een grotere oppervlakte goed schoonmaken.

 

Tips voor het gebruik van de achterloop veegmachine

Als eerste willen wij benadrukken dat een veegmachine geen speelgoed is. Daarom is het ten alle tijden belangrijk om de handleiding goed te lezen. Zodra de nodige achtergrondinformatie duidelijk is kun je overgaan op de besturing. Dit is in de meeste gevallen erg simpel, maar probeer zeker in het begin dit even te testen. Je hebt namelijk vaak wel een grotere bocht ruimte nodig.

 

Dit was mijn blog over de achterloop veegmachine. Ik hoop dat ik jullie een stukje wijzer heb gemaakt en dat jullie er wat aan hebben. Heel veel succes met je nieuwe veegmachine! Persoonlijk werk ik altijd met veegmachines gemaakt door metech. Deze werken goed, snel, effectief en gaan lang mee.