Down Home
Image default
Business

De comeback van Sparta

Een voetbalwedstrijd met 0-4 achterstaan in de rust en uiteindelijk met 4-4 alsnog een punt weten te pakken. Het is vorige week zondag Sparta Rotterdam gelukt, voor de tweede keer in de geschiedenis. Alleen Telstar wist eerder in het betaalde voetbal een 4-0 achterstand om te zetten in een gelijkspel. Dit ging om de wedstrijd in het seizoen 1968/1969, waarbij Telstar een 4-0 achterstand tegen NAC wist recht te trekken.

We kunnen dan ook wel zeggen dat dit bizar nieuws is en in de voetbal historie gaat.

Sparta dat een moeilijk begin van het nieuwe seizoen heeft, stond na 33 minuten gespeeld te hebben al 0-4 achter. De Rotterdammers gaven de doelpunten makkelijk cadeau en AZ plukte hier de vruchten van. De wedstrijd leek dan ook al gespeeld in de rust, en het enige waar de Rotterdamse supporters nog op hoopten was; laat het niet nog erger worden. Maar het tegendeel werd in de tweede helft bewezen door de ploeg van trainer Henk Fraser.

Door een knullige fout van Marco Bizot, de keeper van AZ, mocht Sparta een vrije trap nemen in de 58e minuut. Harroui schoot hiermee de 1-4 binnen tussen de elf spelers van AZ die in het doel staan. Nog geen 10 minuten later staat het alweer 2-4 door een doelpunt van Dirk Abels. Het geloof begon weer te groeien bij de Spartanen. Wanneer er in de 86e minuut een tweede gele kaart voor de keeper van AZ komt, scoort Thy zijn eerste Sparta goal door de penalty. Zo staat het vlak voor tijd ineens 3-4, een tussenstand die vrijwel niemand meer zag aankomen. In de 90e minuut is het dan zover, de goal van voormalig jeugdspeler Sven Mijnans.

Hoe vaak een wedstrijd nog wordt teruggebracht van een 3-0 achterstand tot een gelijkspel of zelfs winst, zo zeldzaam gebeurt het met een 4-0 achterstond. Het is dan ook geen wonder dat veel nieuwssites hiermee vol stonden.

https://www.redactie24.be/home