Down Home
Business

De FEBO als voorbeeld voor uitleen van multimedia apparatuur

Op de Hogeschool Utrecht is er voor de studenten nu wel een heel nieuw en herkenbaar fenomeen voor de uitleen van audiovisuele apparatuur aanwezig. De FEBO uitleen muur. Net als bij de FEBO kun je hier een laptop, beamer of camera uit de muur trekken. Overigens gaat et hier nog wel om een Pilot waarbij de studenten verschillende audiovisuele apparatuur kunnen reserveren. De artikelen liggen in een kastje en kunnen op beschikbaarheid worden besteld via een online app. Deze applicatie zal bekijken of het artikel nog beschikbaar is of al uitgeleend. Wanneer dit het geval is dan zal de student, nadat hij is ingelogd op de app, een QR code krijgen die hij kan gebruiken om het betreffende kastje te openen. Omdat je ook direct invult voor hoelang je hem wilt lenen en weer komt terugbrengen kunnen andere studenten ook de beschikbaarheid “real-time” controleren.

QR-code

Via een mailtje die vanuit de APP wordt verstuurd ontvang je deze QR code. Omdat e deze QR code kunt kopiëren naar je mobieltje kun je hem hierna gebruiken bij het ophalen maar ook bij het inleveren van de apparatuur.

Overigens had het systeem in het begin nog wat kleine probleempjes maar toch wordt er nu al volop gebruik gemaakt van dit unieke uitleensysteem. Naast de verhuur van de multimedia apparatuur is er ook al een toepassing voor de uitleen van fietsen.

Innovatie van App’s

Zoals je leest is deze innovatie vooral te danken aan een innovatieve APP die met een goed idee uiteindelijk in combinatie met QR-codes kan worden gebruikt om een locker te openen. Wanneer we deze innovatie breder zouden bekijken is er dan natuurlijk een enorme creativiteit te bedenken voor nieuwe toepassingen voor uitleen. Een mooi voorbeeld waar een APP succesvol ingezet kan worden.