Down Home
Business

De grafstenen in Hoorn

De grafstenen in Hoorn hebben me altijd gedeprimeerd toen ik erlangs liep. Dat kwam vooral doordat de grafstenen in Hoorn allemaal een beetje op elkaar lijken. Tuurlijk, de grafstenen in Hoorn hebben allerlei verschillende vormen, die een beetje verschillen maar toch heel veel op elkaar lijken. Allemaal mensen, die daar in Hoorn begraven liggen, en niet meer herinnerd worden na een paar generaties. Het zijn allemaal individuen geweest, individuen met eigen gedachtes en dromen, die daar nu anoniem liggen. Natuurlijk, de naam staat er op, misschien dat degene geliefd was door vrienden en familie en wanneer hij of zij geleefd heeft, maar daar blijft het bij. Ieder spoortje persoonlijkheid is helemaal weggevaagd.

Individuele grafstenen in Hoorn

Ik sta ervoor dat de grafstenen in Hoorn niet langer zo gemaakt worden. Ik wil dat de grafstenen in Hoorn allemaal uniek worden. Het moeten eigenlijk geen grafstenen meer zijn, maar grafmonumenten in Hoorn. Monumenten aan hoe het persoon geweest is toen ze nog leefden. Is dat niet de mooiste manier om iemand te vereeuwigen? Niet langer is de herinnering aan hoe iemand was onderhevig aan hoe lang mensen ze kunnen herinneren, maar aan hoe de grafstenen in Hoorn eruit zien. En stenen, die zijn voor eeuwig. Gelukkig is er een organisatie die op dezelfde manier als ik denkt over de grafstenen in Hoorn, Artea Grafmonumenten. Een organisatie die zich inzet voor het ontwerpen van persoonlijke grafstenen in Hoorn en andere plaatsen.

Grafstenen in Hoorn, door Artea

Bij Artea wordt het mogelijk om persoonlijke grafstenen te ontwerpen en maken in Hoorn, voor overleden dierbaren. Een mooi proces, omdat je dan weer kunt nadenken over alle herinneringen die je hebt aan dat persoon, hoe hij of zij was en waar hij of zij voor stond. Een mooie manier om de rouw te verwerken, en het product is iets waar je trots op kunt zijn. Iets waar je iedere keer dat je de grafstenen van Artea Grafmonumenten in Hoorn bezoekt naar kan kijken en zeggen: zo was dat persoon inderdaad geweest. Een waardevolle nagedachtenis aan iemand die niet langer op de aarde zal rondlopen.