Down Home
Business

De grote schoonmaak

De winter is bijna voorbij dus de grote schoonmaak staat weer voor de deur. Voor de lente moet alles in je huis weer spik en span zijn en dan moet alles weer lekker schoon zijn en schoon ruiken. Daarom vind je in dit artikel de beste tips om je huis zo goed mogelijk schoon te maken.

Voetjes van de vloer Om alles zo goed mogelijk schoon te maken zal je ook de vloer mee moeten nemen. En om de vloer goed schoon te kunnen maken moeten er geen of weinig meubels op de vloer staan. Zorg er dus voor dat alle losse spullen in kastjes liggen of leg ze liever op plankjes, zodat de kastjes lichter zijn waardoor je deze opzij kan schuiven om daaronder de vloer schoon te maken.

Hak de grote schoonmaak in stukjes De grote schoonmaak kan een flinke klus zijn op zich. Deel de schoonmaak daarom in meerdere stukjes. Doe bijvoorbeeld elke week een andere kamer. Zo hoef je niet alles te doen, en kan je elke week een kamer afstrepen. Hierdoor wordt een flinke klus een periode met een aantal kleinere klusjes.

Maak het gezellig Schoonmaken op zich is niet heel leuk, maar je kan het wel minder vervelend maken. Zet jouw lievelingsmuziek lekker hard op, en laat je helemaal los gaan. Stofzuig de vloeren op de maat van de muziek en zing lekker mee met alle nummers. Je kan ook proberen met iemand anders schoon te maken, zo kan je lekker bijkletsen met je zus of schoonzus en wordt het schoonmaken een stuk minder saai.

Doe vervelende kamers het eerst. De meeste mensen hebben een hekel aan de badkamertegels schoonmaken maar zorg ervoor dat je de vervelendste taken zoals voegen schoonmaken als eerste doet. Zodra je deze erop hebt zitten denk je al veel positiever. De vervelende zaken heb je achter gelaten, nu kan je binnen aan de minder vervelende kamers, hoekjes en plekjes.

https://www.voegxpert.nl/