Down Home
Business

De huidige stand van de digitalisatie binnen het bedrijfsleven

Zelfs het bedrijfsleven is volledig overgegaan op de digitalisering, kijk maar naar Wall Street hier worden bijna alle handelingen gedaan met computers. Nu is het tijd om het Nederlands bedrijfsleven een standje hoger te zetten, hiervoor moet de connectie tussen personeel en IT gemaakt worden. Momenteel zijn er allemaal programma’s en ontwikkelingen uitgevonden zodat de taken van een bedrijf veel vlotter verlopen, verschillende softwarepakketten worden aangeboden voor bedrijven. Hiernaast zorgt de digitalisering ervoor dat er meer contact onderling is en minder misverstanden ontstaan bij het verdelen van de uren, loon of taken.

Neem als voorbeeld een salesbedrijf, hun hangen af van de hoeveelheid sales die ze maken. Al deze sales moeten gedocumenteerd worden en verdeeld worden over verschillende spreadsheets, nu is voor een kleine startup een accountant geen probleem. Maar als we praten over hele sales departement, dan moeten er hele teams ingericht worden om alle sales te processen.

Normaal zou de inkoopmanager een rapportage opstellen over alle sales die zijn gemaakt binnen een bepaalde tijd, het is natuurlijk veel efficiënter om een programma dit te laten doen. Die financiële rapportage wordt dan automatisch opgesteld voor elke werknemer wanneer er een sale is gemaakt, hierna kan aan het einde van de dag de inkoopmanager kijken naar de rapportage en beoordelen of het bedrijf genoeg sales heeft gemaakt in die desbetreffende dag.

Momenteel gebruiken veel grote bedrijven dit systeem omdat het de werkflow enorm versnelt, mensen hoeven niet moeilijk te doen met documentatie en de managers hoeven die documentatie niet grondig na te kijken. Doormiddel van geautomatiseerde software kan je de efficiëntie van je bedrijf enorm opvoeren, hiernaast creëert dit ook een betere situatie voor je werknemers. Wel moet er rekening gehouden worden met de “wenningsperiode”, in het begin zal een gedeelte van het personeel moeite hebben met het gebruiken van de nieuwe software maar dit is snel voorbij.