Down Home
Image default
Business

De kern van leuk werk ligt in jezelf

Op zoek naar een leuke baan maar niet weten hoe die eruit moet zien? Wil je carrière maken maar weet je niet hoe dat te realiseren?  Vind je het moeilijk keuzes te maken of durf je een volgende stap niet te zetten? Dan is het tijd voor ondersteuning. Het is een feit dat loopbaankeuzes maken lastig is omdat er zoveel zaken omheen spelen. Invloeden waar je je niet van bewust bent of die je tegenhouden te doen wat je eigenlijk wil. Feitelijk speelt je hele leven mee in dit proces. Het is aan te raden om dan hulp van buitenaf in te schakelen. Hulp van een professional zoals een loopbaanadviseur die jou kan begeleiden in het proces dat onherroepelijk vast zit aan de vraag wat je gaat doen.

Loopbaanadvies heeft zogenaamde harde en zachte kanten

Ik wil loopbaanadvies niet psychologiseren maar altijd liggen er psychologische elementen aan loopbaanvragen ten grondslag. Dat betekent niet dat je naar een psycholoog gaat maar wel dat er van je verwacht wordt open en eerlijk en onderzoekend naar jezelf te kijken. Dat is de enige manier om niet aan de oppervlakte te blijven. Die oppervlakte kennen we inmiddels wel. Wil je gelukkig worden in het werk dat je doet dan is het zaak de diepte in te duiken. Een loopbaanadviseur kan je daar bij helpen. Een loopbaantraject is daarmee inspannend, spannend maar ook zeker leuk! Persoonlijke ontwikkeling als basis van je toekomst.

Persoonlijke ontwikkeling als basis voor je nieuwe baan

Loopbaanadvies Deventer kan jou helpen. In sommige gevallen kan en wil je werkgever mee betalen. Vooral bij krimp van het bedrijf heeft een werkgever belang bij weerbare en flexibele mensen. Vertrekken mensen uit zichzelf dan scheelt dat veel tijd, pijn en geld. Het voordeel voor jou is dat je het heft in eigen hand houdt. Hoe sterker jij je voelt des te beter kan je kiezen en de juiste baan vinden. Zelfvertrouwen en zelfkennis zijn twee belangrijke basiselementen die een werkgever altijd zal toetsen. Dan is het leuk als je het kan laten zien.

https://kompaszie.com