Down Home
Image default
Business

De leukste momenten om je grootouders te bezoeken

De leukste momenten om je grootouders te bezoeken

Ouderen boven de 65 jaar oud die overal om kunnen lachen of juist zeuren en de hele dag op een ouderwets bankje zitten voor zich uit te staren. Jammer genoeg denkt een groot deel van de Nederlandse jongeren dat hun oma of opa op deze manier de dagen doorbrengt in een bejaardenhuis. Hoewel dit beeld zeker klopt bij een klein percentage van de ouderen , geldt dit lang niet voor iedereen. Het is normaal dat er altijd een paar tussen zitten die zich niet helemaal comfortabel voelen in een bejaardenhuis. Hetzelfde geldt ook voor jongeren die wegens omstandigheden ergens anders moeten wonen. Ook daar zit ongetwijfeld een deel niet op zijn of haar gemak. Toch mag dit geen reden zijn om een bezoek aan je grootouders over te slaan. Heb je zin in extra gezelligheid? Dan bezoek je ze op speciale avonden.

Spelletjes avond

Veel bejaardenhuizen organiseren wekelijks een leuke  spelletjesavond. Hierbij kun je denken aan allerlei soorten spelletjes. Van Bingo tot Wie ben ik. Elke week wordt er gevarieerd van spel zodat het gezellig en spannend blijft. Ook als bezoeker – in dit geval klein kind-  mag je meedoen. Het is dan wel belangrijk om je naam via een bezoekersregistratiesysteem op te geven. Op die manier weet het bejaardenhuis dat je op bezoek komt en kunnen zij daar rekening mee houden. Er geldt namelijk nog steeds een maximum aantal toegestane bezoekers om de Corona Maatregelen te kunnen waarborgen.

 

Een beetje actie

Als je liever niet in een bejaardenhuis zit,  dan kan je altijd mee met een leuke activiteit. Soms gaan de ouderen met zijn allen gezellig naar een dierentuin, bowlingbaan of kinderboerderij. De soort activiteiten verschillen enorm.  Maar ook hier geldt: meld je ruim van te voren aan via een bezoekersregistratie systeem zodat het personeel op tijd weten hoeveel bezoekers zij kunnen  verwachten.


https://www.economy.nl/