Down Home
Image default
Business

De QR code

Bijna iedereen zal hem wel herkennen, de QR code. Hij is te herkennen als een vierkantje met allerlei zwarte stipjes erin. Veel mensen zullen er ook vast wel een keer een gescand hebben, met hun telefoon bijvoorbeeld. Maar wat weten we nu echt van de QR code en de mogelijkheden van de QR code? Daar gaan we in dit artikel meer over te weten komen.

Waar kun je een QR code tegenkomen? Je ziet QR codes vaak terug in kranten, tijdschriften, posters of flyers. Het gaat in ieder geval om offline media. Het idee is namelijk dat de QR code een brug maakt van een offline medium naar een online medium. Door de QR code te scannen, kom je namelijk bij een website, foto, of video op een online medium.

Hoe scan je een QR code? Om een QR code te scannen kun je een speciale QR app gebruiken. Zo’n app lijkt eigenlijk heel erg op de standaard camera app, maar is er speciaal voor gemaakt om QR codes te herkennen en te ontcijferen. Je richt je camera op het vierkantje en de camera doet de rest. Als het goed is krijg je dan een link en die brengt je dan naar de pagina waar je heen wilt.

Waar wordt het vooral gebruikt? De QR code is voornamelijk populair in landen zoals China en Japan. Op veel verpakkingen gebruiken ze zelfs een QR code in plaats van een barcode. Een barcode printen is in deze landen dus niet meer zo nodig. Coding and marking komt dus veel meer op. Het heeft natuurlijk ook veel meer mogelijkheden dan de ouderwetse en simpele barcode. Je hebt dan geen kassa meer nodig. Mensen kunnen zelf de QR codes op de producten scannen en dat wordt dan direct gekoppeld aan je bankrekening, waardoor je kunt betalen. 

https://www.kba-metronic.com/nl/