Down Home
Business

De schilder uit Elst helpt je uit de brand

Had ik maar direct de schilder uit Elst in de arm genomen in plaats van eerst zelf aan de slag te gaan. Nee joh, eigenwijs als ik ben, wilde ik het toch echt zelf doen. Hoe moeilijk kan dat nu zijn? Een paar muurtjes schilderen? Ook al heb ik twee linker handen. Ik wilde zelf sommige binnenmuren van mijn nieuwe huurwoning van een ander kleurtje voorzien.

Een schilder uit Elst weet wat hij doet

Zonder enige schilderservaring en zonder schilder uit Elst ging ik zelf aan de slag. De start van een heel wat ellende. Want waar begin je, hoe begin je, wat heb je allemaal nodig? In de doe-het-zelf zaken werd ik geadviseerd over de verschillende soorten verf, rollers en kwasten. Afplakken werd ook geadviseerd. Kleurenwaaiers werden me toegeschoven, glanzend of toch mat? Echt, ik had geen idee. Wat is wijsheid? Een schilder uit Elst kan je natuurlijk bij al dit soort zaken adviseren en het werk uit handen nemen. Je zegt wat je wilt en hij gaat voor je aan de slag. Je hebt er zelf dan geen omkijken meer naar. Maar ik? Ik moest ook nog verf hebben voor in een vochtige ruimte, een verfje voor over die nare schimmelplekken in de keuken. Kan dat wel? Of moet dat stukje muur eerst een voorbehandeling ondergaan?

Zoveel technieken die de schilder uit Elst vanzelfsprekend beheerst

De schilder uit Elst die ik na verloop van tijd toch maar inhuurde, beheerste alle technieken die bij het schilderen komen kijken. Zo wist hij natuurlijk dat je het best een lichtere versie van de kleur die je mooi vindt vanuit de kleurenwaaier. Over het algemeen geldt dat diezelfde kleur uiteindelijk op de wanden donkerder of feller uitpakt dan gedacht. Iets dat je als leek niet weet en mee in de fout kan gaan. De schilder uit Elst plakte zware of moeilijk te verplaatsen meubels goed af, net als de vloer zodat eventueel morsen geen nadelige gevolgen had. Hij schraapte de loszittende verf weg. Gaten van spijkers en schroeven in de muren evenals gaten of scheuren werden netjes weggewerkt. Hij schuurde alle oneffenheden mooi, strak en glad. Als leek wist ik natuurlijk niet dat je van droog naar nat schildert en van boven naar beneden. Ik deed maar wat toen ik nog wat aanrommelde. En dat was te zien aan het eindresultaat. Het zag er niet uit. Het leek wel alsof ik vlekken voor de ogen had, maar het was het gevolg van het gebruik van te weinig verf, waardoor de verf niet mooi egaal op de muur kwam. Ik wilde voor een dubbeltje op de eerste rang, maar daar ben ik snel vanaf gestapt. Zo ontzettend blij dat ik mijn trots aan de kant heb geschoven en de schilder uit Elst van Schaepmeester Schilderwerken erbij heb geroepen om de boel professioneel op te knappen.