Down Home
Business

De telefoon

De telefoon is een makkelijke communicatie middel om iemand te bereiken. Wel worden telefoontjes met de jaren luxer en luxer. Voor je het weet is er weer een nieuwe telefoon uit met verschillende functies en een nieuwe uitwerking. Tegenwoordig gaat het niet meer eens om het bellen van de telefoon maar om hoe het er uit ziet en wat je er mee kan doen. Bellen gebeurd in het dagelijks leven nog steeds wel, maar het is wel flink afgenomen. Mensen communiceren nu liever via Whatsapp of Facebook. Dit zijn natuurlijk manieren om makkelijk en snel even een berichtje te versturen. Ook een vaste telefoon valt steeds meer weg omdat iedereen een abonnement hebben met genoeg belminuten. Hierdoor is een vaste telefoon met een apart abonnement alleen maar onnodig en kost natuurlijk weer extra geld.

Waar de vaste telefoon nog wel vaak wordt gebruikt is op bedrijven. Bedrijven willen natuurlijk professioneel en zakelijk over komen, en hiervoor is een telefoon handiger. Ook kunnen meerdere mensen zo de telefoon opnemen. In bedrijven wordt vaak gecommuniceerd via de telefoon, mail of persoonlijk. Via de mail gaat eigenlijk de meeste communicatie omdat dit gewoon weg makkelijk is en het kost minder tijd. Met een mail hoef je direct terug te mailen, hier kan best een halfuur tussen zitten als je ergens anders mee bezig was. Met een telefoon is dit anders, als er wordt gebeld dan moet er ook direct worden opgenomen. Anders heb je een gemiste oproep en misschien wel een gemiste potentiële klant.

Door de jaren heen zijn hier ook weer oplossingen voor gevonden. Zo heb je bijvoorbeeld nu een inbound callcenter die de telefoonopname voor je regelt. Er wordt één telefoniste ingezet die alles over jou bedrijf te weten komt. Ze nemen alle telefoontjes op en zorgen dat de klanten goed geholpen worden.

 

https://www.bizziphone.com/