Down Home
Business

Eiken vloeren verschillen aardig in prijs

Eiken vloeren van planken (klik hier voor eiken vloeren) met een aanzienlijke breedte zijn prijzig. Dat komt natuurlijk doordat bomen rond zijn. Wanneer jij eiken vloeren wilt van (hele) brede planken, zul je aardig in de buidel moeten tasten. Want hoe minder planken er uit een ronde Eik kunnen worden gehaald, hoe duurder de eiken vloeren zullen worden. Dat zorgt voor een eenvoudige optelsom: hoe breder, hoe duurder. Wanneer je dit weet, kun je de prijs voor eiken vloeren natuurlijk beter begrijpen. Kies je voor een eiken vloer van parket ben je voor je houten vloer vaak minder geld kwijt dan wanneer je kiest voor brede planken. Natuurlijk is de dikte van de eiken planken ook niet geheel onbelangrijk. Hoe dikker en breder de plank moet zijn, hoe minder (nog minder) planken uit een ronde eik kunnen worden gehaald.

Veel soorten eiken vloeren bij Bax Houthandel

Bij Bax Houthandel produceren ze uit eigen fabriek. Je kunt bij hen al eiken vloeren kopen vanaf € 17,95 per vierkante meter. Op de site kun je alvast enkele voorbeelden van eiken houten vloeren bekijken. Er zijn veel verschillende soorten eiken vloeren te koop. Ook bij Bax Houthandel. Zij produceren zelfs eiken planken met een flinke breedte. Tot 20 centimeter is haast standaard. Maar Bax Houthandel kan uw eiken vloeren leveren van planken tot bijna 40 centimeter! Dit is met name te danken aan hun jarenlange ervaring met het zelf produceren van eiken vloeren. Meer dan 25 jaar aan kennis en ervaring krijgt u wanneer u besluit uw eiken vloeren bij Bax Houthandel af te nemen.
Eiken parket, eiken planken of eiken vloerdelen noem het maar op: Bax Houthandel is uw partner.

Eiken vloeren zijn niet allemaal gelijk

Eiken vloeren verschillen van elkaar om enkele redenen. Iedereen snapt dat de ene houtsoort de andere houtsoort niet is. De ene houtsoort is daardoor harder dan de andere. Hoe harder de houtsoort, hoe duurzamer en duurder de houten vloer. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van het hout, ook die verschilt van elkaar. Daarbij geldt bijvoorbeeld hoe meer knoesten, hoe goedkoper het hout. De kwaliteit van een houten vloer verschilt dus van boom tot boom. Dus verschilt ook de ene eiken vloer van de andere eiken vloer.