Down Home
Business

Fleurdirect

Wil je jouw interieur aanvullen met natuurlijke tinten en groen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van kamerplanten. Deze planten houden de natuurlijke flora in je huis onder controle en hebben vaak maar weinig onderhoud nodig. Er zijn verschillende planten die passen bij de interieurtrends van tegenwoordig. Ben jij benieuwd waarmee je jouw interieur kan opfleuren? Dan vertellen wij je er graag meer over!

De trends van tegenwoordig

We beginnen met de Calathea Orbifolia. In de volksmond wordt deze ook wel de ‘living plant’ genoemd, omdat de bladeren ’s avonds sluiten en ’s morgens weer openen. De plant is gewend om in de schaduw van grote bomen te leven, het is daarom verstandig om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen. Daarnaast kun je kiezen voor de Opuntia, ook wel de schijfcactus genoemd. Deze cactus is te koop in verschillende groottes en bepaalde soorten zijn zelfs eetbaar. De schijfcactus is een gemakkelijke kamerplant die tegen de afwezigheid van water en hoge temperaturen kan. Deze plant is daarom ideaal om aan te schaffen als je weinig onderhoud wilt.

De bananenplant en watercacao

We gaan verder met de bananenplant, waarvan sommige planten ons zelfs van bananen kunnen voorzien. Of dit ook echt gebeurd, is afhankelijk van het type en de verzorging. Gelukkig ziet de plant er zonder bananen ook prima uit, met de grote groene bladeren. We sluiten af met de Pachira Aquatica, die ook wel de watercacao wordt genoemd. De plant wordt in Azië gezien als symbool van geluk in huis. Iedere tak heeft namelijk vijf bladeren en deze staan voor de vijf basiselementen van Feng Shui.

De mogelijkheden

Ben je benieuwd naar bovenstaande planten of wil je je oriënteren over de mogelijkheden wat betreft kamerplanten? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Fleur Direct Fleurdirect heeft een uitgebreid assortiment, met wel meer dan 500 verschillende kamerplanten. Het is mogelijk om hier kamerplanten te bestellen en te laten bezorgen, bij zowel je eigen huis of bij een ander als cadeau.

https://www.down-home.net/