Down Home
Image default
Business

Ga veilig de weg op met meer zicht

Motorvoertuigen zijn handig in het dagelijks leven en het bedrijfsleven. Ze kunnen daarentegen ook heel gevaarlijk zijn. Een voetganger zal het nooit van een auto winnen. Bestuurders moeten daarom ten alle tijden alles kunnen overzien en onder controle hebben. Een keertje vergeten te kijken kan fatale gevolgen hebben voor de andere partij of ook voor de bestuurder zelf. 

 

Veel bedrijven maken gebruik van transport. Denk aan spullen verplaatsen per boot of op het land werken met agrarische voertuigen. Daarnaast kunnen bussen en trams ook erg gevaarlijk uit de hoek komen, het zijn lange voertuigen met veel mensen erin, de chauffeur is dus verantwoordelijk voor vele levens. Ook defensie hebben zulke gevaarlijke voertuigen die erg belangrijk zijn in een gevecht of tijdens het vluchten. 

Een auto besturen is op zichzelf zeker te doen, maar vrachtwagens en aanhangers zijn enge voertuigen. Ze hebben vele dode hoeken en hebben veel gewicht dus stoppen minder makkelijk en hebben dus ook meer impact op een ander. 

 

Oplossingen

Het is dus erg belangrijk dat er veilig wordt gereden en dat alles goed te zien is. Je kan hier meerdere maatregelen voor nemen. 

 

Rij altijd met een tweede persoon. Deze persoon kan misschien net iets meer zien dan dat jij kan en er is altijd iemand aanwezig als er iets gebeurd met de bestuurder, denk aan een hartaanval of ruig rijgedrag. 

 

Het kan daarnaast ook handig zijn om meerdere camera’s op te hangen rondom jouw voertuig. Zo kan een vrachtwagen of bus zien wat er achter zich rijdt en kan een tankbestuurder kijken met camera’s en zo veilig binnen zitten. 

Kies daarom voor een achteruitrijcamera set kopen of koop een draadloze achteruitrijcamera en ga veilig de weg op! 

 

Ook kan er voor gekozen worden om voertuigen anders te bouwen. Door meer transparante materialen te gebruiken, is er ook meer zicht voor de bestuurder van het voertuig. 

 

http://vanzwitserland.nl