Down Home
Business

Gelaagd glas voor extra veiligheid

Gelaagd glas voor extra veiligheid

Gelaagd glas. U heeft er misschien weleens van gehoord, maar nooti precies begrepen wat dit nou precies voor soort glas is. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat gelaagd glas uit meerdere glasplaten. Deze zijn op elkaar gesmolten. Dat zorgt al voor extra stevigheid, maar wat gelaagd glas echt bijzonder maakt, is dat er een speciaal folie tussen de verschillende glasplaten is aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat het raam niet uiteen kan vallen bij een breuk. Maar met gelaagd glas hoef je je daar haast geen zorgen over te maken: het is hartstikke stevig. Mooi is dat de gelaagd glas prijs m2 helemaal niet zo hoog ligt.

Geen inbrekers én lekker warm

Het is misschien daarom dat gelaagd glas veelal gebruikt wordt om huizen extra te beschermen tegen inbrekers. Knappe jongen die door gelaagd glas heen weet te breken. Terwijl enkel glas geen uitdaging vormt voor de doorgewinterde dief, levert dubbel, en zeker gelaagd glas, hen toch echt wel onoverkomelijke problemen op. Het glas is enorm stevig, maar isoleert ook nog eens uitstekend. Zo houdt u niet alleen inbrekers, maar ook de kou makkelijk buiten, terwijl de warmte binnenshuis blijft. Gelaagd glas is daarmee niet alleen heel veilig, maar kan u ook nog eens flink wat besparing op de energierekening opleveren.

Gelaagd en gehard glas

Wanneer het gelaagde glas ook nog eens gehard is, weet u zeker dat u stevig glas in huis heeft en het haast onmogelijk is erdoorheen te breken of te vallen. Gehard glas is namelijk enorm stevig. Het is zelfs vijf keer sterker dan regulier glas. In combinatie met de beschermfolie van gelaagd glas bent u met gehard gelaagd glas dus verzekerd van het veiligste, en onbreekbaarste glas dat er is. Dit combinatieglas leent zich uitstekend voor het realiseren van bijvoorbeeld een glazen trap of balustrade.

Gelaagd glas op maat

Bent u nieuwsgierig wat het u zou kosten wanneer u uw huis zou voorzien van gelaagd glas? Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van een gespecialiseerd bedrijf als Glasgigant. Daar kunt u heel gemakkelijk online gelaagd glas bestellen. Zij zorgen ervoor dat uw extra veilige glas in een van de glasfabrieken op maat gesneden wordt.

https://www.glasgigant.nl/gelaagd-glas/