Down Home
Image default
Business

GEP regenwaterpompen

Op zoek naar kwaliteit? Neem dan GEP regenwaterpompen. Wij leveren vele dompelpompen voor het verplaatsen van hemelwater. Een GEP regenwaterpomp is daar uitermate geschikt voor. Er zijn verschillende varianten van dergelijke klokpompen bij ons te koop. Zo zijn er zelfaanzuigende modellen, maar ook de standaard uitvoeringen. Ze zijn geschikt voor het vervoeren van regenwater dat gebruikt kan worden voor in de tuin, de wc en voor het wassen van wasmachines.

Daarnaast zal de regenwaterpomp automatisch overstappen naar drinkwater wanneer het reservoir te leeg is. Daarbij wordt de tank nimmer gevuld met drinkwater waardoor ook dit een besparende werking op het huishouden heeft. Er zijn varianten met diverse pompcapaciteiten. Voor industriebouw en woningbouw bieden we onze GEP regenwaterpompen aan.

Werking regenwaterpomp

De werking van een GEP regenwaterpomp wordt bepaald door de uitvoering. Zo kan het gaan om dompelpompen die, zoals de naam suggereert, geheel worden ondergedompeld. Deze staan onderaan in een regenwaterput of -tank waardoor het al het hemelwater naar een gewenst level kan oppompen. Dat gaat om licht verontreinigd water dat niet agressief reageert zoals regen-, grond-, bron- of vijverwater. Deze regenwaterpompen in de vorm van klokpompen zijn elektrisch aangedreven wat een gevaar kan zijn. Daarom zijn ze geheel waterdicht en mogen ze niet door een amateur worden gerepareerd als ze stuk gaan. Om de constructie te koelen zal er in veel gevallen de vloeistof gebruikt worden die wordt rondgepompt. Verder zijn dergelijke GEP regenwaterpompen voorzien van een vlotterschakeling waardoor deze automatisch aan en uit gezet kan worden.

Meer van onze producten

Indien u een compleet systeem wilt laten installeren kunt u naast onze GEP regenwaterpompen nog andere toebehoren aanschaffen. Zo zijn er regenwaterputten, regenwatertanks, de nodige leidingen en pompsystemen om alles naar behoren te laten functioneren. Heeft u nog vragen? Stel ze aan onze experts en kom alles te weten over een regenwaterpomp voor bij u in huis.