Down Home
Business

Goed voorbereid tegen brand

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders over het algemeen slecht voorbereid zijn tegen brand. Er zijn nog steeds heel veel mensen die geen rookmelder in huis hebben. Daarnaast zijn er ook veel huishoudens die een rookmelder hebben maar niet zeker weten of deze wel of niet werkt. Daarnaast hebben heel veel mensen wel een rookmelder maar staat deze uit. Vaak is een reden hiervoor omdat het vaak vals alarm maakt. Daarnaast is het ook belangrijk om een koolmonoxide meter in huis te hebben. De meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft geen koolmonoxide meter in huis.

Het is sterk aan te raden om toch een brandmelder en een koolmonoxide meter in huis te nemen. Het kan namelijk echt levens reden. Daarnaast is het ook belangrijk om elke maand de rookmelder te checken en te zien of deze wel echt werkt. Veel mensen weten bijvoorbeeld ook niet wat ze moeten doen wanneer er brand uitbreekt. Wanneer er brand uitbreekt is het heel belangrijk om in te schatten hoe groot de brand is. Als het gaat om een kleine brand dat er is ontstaan en je er op tijd bij bent kun je door middel van een blusdeken zelf de band blussen. Door de blusdeken over het vuur te plaatsen kan er zuurstof onttrekt worden waardoor het vuurtje dooft. Het is goed om te weten dat wanneer je zuurstof onttrekt brand gedoofd wordt. Een dergelijke blusdeken hoeft helemaal niet duur te zijn en kun je al kopen vanaf ongeveer 12 euro. Wanneer het vuur groter is dan is het belangrijk om snel de brandweer te bellen.

Het is ook goed om een schuimblusser in huis te hebben. Schuimblussers zijn er in verschillende vormen en maten. Het is belangrijk voor elk huishouden om een schuimblusser in huis te hebben. Door middel van een schuimblusser kan het vuur binnen enkele seconden gedoofd worden. Er zijn ook kleinere schuimblussers die makkelijk in gebruik zijn.

https://www.schoens-safety.nl