Down Home
Business

Goedkoper boodschappen doen

We willen allemaal graag besparen op onze boodschappen, het liefst zonder veel moeite te doen. Hier volgen enkele tips die heel gemakkelijk uit te voeren zijn. Volg ze consequent op en je merkt dat je elke week geld overhoudt. 

Beperk je tot je favoriete supermarkt 

Voor veel mensen is het niet praktisch om verschillende supermarkten af te gaan voor interessante aanbiedingen. Het goede nieuws is: dat is ook helemaal niet nodig. Bezoek juist zo min mogelijk verschillende supermarkten, want hoe vaker je een winkel binnen gaat, hoe meer geld je uitgeeft. Beperk je dus liever tot één of twee supermarkten in de buurt. 

Bekijk voordat je een supermarkt bezoekt altijd de aanbiedingen voor producten die je écht nodig hebt, zoals luiers, wasmiddel en etenswaren uit blik of uit de diepvries. Koop chips en koekjes niet op voorraad, want dan ga je alleen maar meer snoepen. Aanbiedingen vind je handig op een rij in online folders, zoals de Coop folder van de week en de Jumbo folder. Ondernemers kunnen terecht bij de Sligro folder

Winkel bewust 

Maak voordat je naar de winkel gaat een lijstje met wat je gaat eten de komende dagen. Check welke producten je al in huis hebt, zodat je die je eerst kan opmaken. Een aantal supermarkten heeft handscanners, waarmee je bij kan houden of je je budget niet overschrijdt. Het is altijd lonend om voor huismerken te kiezen, die vaak uit dezelfde fabriek als de A-merken komen en een goede kwaliteit bieden. 

Toiletartikelen als shampoo en tandpasta zijn vaak in de aanbieding. Sla dit soort artikelen alleen in als ze afgeprijsd zijn en leg thuis een voorraadje aan. Koop je afgeprijsde voedingsmiddelen, let dan wel extra goed op de houdbaarheidsdatum. Na het afrekenen is het overigens verstandig om je kassabon even te controleren: soms is een product per ongeluk twee keer gescand en kan je het bedrag terugvragen.

https://www.folderbode.nl/