Down Home
Business

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een veiligheidsbril

 

Wanneer je werkzaam bent in de bouw of een andere industrie waarbij je het risico loopt om je ogen te beschadigen is het van belang om altijd een veiligheidsbril te dragen tijdens het werk. Hiermee bescherm je niet alleen je eigen ogen, maar voorkom je ook dat er ongelukken plaatsvinden op de werkvloer waarmee je ander personeel kunt verwonden.

Zorg er daarom voor dat jij en je personeel altijd voorzien zijn van een goede veiligheidsbril die aan belangrijke eisen voldoet.

Wat zijn belangrijke factoren om op letten bij de aanschaf van een veiligheidsbril?

Kwaliteit van de glazen

Uiteraard zijn de glazen het belangrijkste onderdeel van een goed veiligheidsbril. Let daarom op de kwaliteit van de glazen en zorg ervoor dat deze niet eenvoudig te beschadigen zijn.

Zo is een goed punt om op te letten dat de glazen van sterk kunststof zijn vervaardigd, zodat deze de minste kans hebben om te breken. Brillen die voorzien zijn van normaal glas hebben een verhoogde kans om te breken en scherven achter te laten.

Waterafstotend

Ook is een goede veiligheidsbril altijd vocht- en waterafstotend. Op deze wijze voorkom je namelijk dat de bril het zicht vermindert bij slechte weersomstandigheden of wanneer deze door bepaalde werkzaamheden nat wordt.

Wanneer de bril in dergelijke gevallen het zicht zou belemmeren vergroot je immers de kans op ongevallen in plaats van deze te verkleinen. Afhankelijk van de industrie waarin je werkzaam bent kun je aansluitend op waterafstotende brillen nog een aantal andere factoren meenemen bij de aanschaf.

Zo zijn er naast vochtafstotende brillen ook nieuwere modellen die tevens stof en vuil afweren. De veiligheidsbrillen van Seeh zijn bijvoorbeeld volledig gefabriceerd van extra glad materiaal, waardoor ook vet en zelfs kleine stofdeeltjes gemakkelijk van de bril afglijden. Zo heb je de meest complete veiligheidsbril die geschikt is voor iedere situatie.