Down Home
Business

Hier moet je op letten bij linkbuilden

Als online marketing expert ben je zeker op de hoogte van linkbuilding en alles wat daarbij komt kijken. Echter zijn er zoveel veranderingen en gaat de markt zo snel op en neer dat het nog al eens onoverzichtelijk kan zijn om alles bij te houden. Daarom is het belangrijk om op de volgende aspecten te letten wanneer je gaat linkbuilden in 2018.

Lees nu verder voor alle tips.

De eerste tip is om niet meer louter te gaan voor kwaliteit. Alhoewel dit nog steeds wel een factor is die van belang is raden we je sterk aan om niet meer zomaar links van allerlei sites te plaatsen naar jouw domein. Probeer echt te gaan voor kwaliteit en focus op relevante partners.

Ga voor relevante sites

Ook extra belangrijk punt is om nieuwe partners te zoeken voor samenwerkingen bij bedrijven of blogs die iets te maken hebben met jouw product, dienst of onderwerp van je site. Zo kun je namelijk gebruikers helpen en geef je ook aan Google aan waar jouw site over gaat. Ga dus niet linken van een site over huisdieren naar een site over bakfietsen. Dit is niet logisch en het is ook niet van extra waarde voor gebruikers. Gebruik tools als Majestic om te checken of een site relevant is.

Ga voor natuurlijke links

Een derde belangrijke tip is om in te zetten op een natuurlijk linkprofiel. Dit betekent dat je je moet richten op het verkrijgen van links op een natuurlijke wijze. Schrijf dus goede content en probeer echt een bijdrage te leveren aan jouw werkveld. Op deze wijze zul je zien dat links vanzelf komen en je organische groei zult bewerkstelligen.

Wanneer je moeite hebt met het schrijven van goede content kun je ook een bureau inschakelen om dit voor je te doen. Deze kunnen voor jou linkbuilden op een verantwoorde manier die tijd en geld bespaart voor jouw bedrijf maar op termijn een waardevolle investering zal blijken.