Down Home
Business

Hoe bespaart u op verzendkosten?

 

Voor bedrijven die veel verzenden (zoals webshops), zijn verzendkosten een flinke kostenpost. Om op deze kosten te besparen hebben wij een aantal tips, waarmee er vrijwel direct kan worden bespaart op de verzendkosten.

Lokaal

Lokale postbedrijven kunnen goedkoper zijn dan de landelijke postbedrijven. Vraag daarom eens na wat de kosten zijn voor het verzenden van pakketten bij uw lokale postbedrijf.

Formaat verpakking

Waar weinig rekening mee wordt gehouden is het formaat van de verpakking. Hiermee moet rekening worden gehouden, omdat het postbedrijf waar mee wordt samengewerkt, bepaalde formaten hanteert voor het verzenden van pakketten. Wanneer pakketten buiten deze formaten vallen, moet er een extra bijslag op worden betaald. Om deze reden kunt u het beste gebruik maken van de verzenddozen en ander verpakkingsmateriaal van het postbedrijf waar u mee samenwerkt. Zo voorkomt u extra kosten en bespaart u op de verzendkosten.

Vergelijk meerdere postbedrijven

Don’t stick to the past. Vele bedrijven werken al jaren samen met een postbedrijf en durven niet te kijken naar andere postbedrijven. Onze tip: neem eens contact op met andere postbedrijven en vraag voor welke prijs zij uw pakketten op kunnen sturen. Ook wanneer je wel bij je eigen postbedrijf wil blijven kan het handig zijn om te onderhandelen over de prijs. In veel gevallen is het namelijk mogelijk om korting te krijgen op het verzenden.

Meer pakketten = meer korting

Wanneer u meer pakketten verstuurt, wordt de korting die postbedrijven u kunnen geven ook hoger. Maak hier gebruik van en kijk eens of er in de buurt een bedrijf is die bereid is om samen pakketten te verzenden. Door de pakketten te bundelen is de kans groot dat de kosten voor het verzenden een stuk lager zullen uitvallen.

Wanneer het mogelijk is om goederen door de brievenbus te doen kan het slim zijn om deze te versturen in een envelop. Voor verschillende enveloppen kijkt u op de site.