Down Home
Business

Hoe werkt het populaire marketingmodel?

Hoe werkt het populaire marketingmodel?

De 6ps

De 6ps staan voor: plaats,product, prijs, personeel, promotie en presentatie. Ze spelen een belangrijke rol in een goedlopend marketingmodel.

 

Verkoopmarkt

Elke onderneming richt zich op een bepaald merk of doel. Dit wordt met een moeilijk woord ook wel branche of sector genoemd. Vaak zijn er binnen deze sectoren een bedrijfschap of productschap. Productschap zie je veel in de landbouw, visserij en veeteelt. Deze bedrijven richten zich vaak tot een product. Een bedrijfschap bestaat uit een onderdeel en is gericht op het werk dat mensen in een bepaalde branche doen.

 

segmentatie

Elke bedrijf is verdeeld in marktsegmenten. Deze segmenten kun je indelen in een bijvoorbeeld hoge, middelhoge of lage prijs. Afhankelijk van de prijsklasse en de mensen waarop het bedrijf zich richt bepaald een bedrijf een bedrijfsformule. Om een goede bedrijfsformule te hebben kun je het beste de 6ps in acht nemen. Zo kan een bedrijf beter functioneren. Dan is de kans op meer winst of nieuwe werkgelegenheid te bieden een stuk groter. Als je besloten hebt op welke segmenten je gaat richten kun je beter en gerichter een formule opstellen om het bedrijf beter te maken. Dit doe je aan de hand van de 6ps en een goede marketingmix. Zo kan je bedrijf goed en gezond doorgroeien.

 

Product

Het is eerst van belang om te weten welk product je aan de klant gaat aanbieden. Dit is de eerste stap in de 6ps. Als je dat weet kan je er je bedrijfsformule op aan passen. Natuurlijk kan het product ook een dienst zijn die je levert aan de klant.

 

prijs

De volgende stap in de 6ps is de prijs. Je gaat vaststellen voor hoeveel je je dienst of product aanbied. Pas hier goed mee op. Zorg altijd dat er een goede prijs kwaliteit verhouding is. Een te lage prijs schrikt kopers af en denken vaak dat product niet goed is en een te hoge prijs hebben klanten er vaak niet voor over. Zorg dat je met je prijs in het midden zit. Dat is voor de consumenten het fijnst.

 

plaats

Ook is de locatie van de onderneming van belang. Waar wil ik mijn bedrijf vestigen en welke goederen sla ik op welke plek op? Ook is het van belang dat je een goede afzetmarkt hebt. Is deze p van de 6ps niet in orde dan is het vaak moeilijk om een onderneming goed te laten functioneren.

 

personeel

Personeel is vaak het visitekaartje van het bedrijf. Goed en kundig personeel zorgt ervoor dat je diensten en producten makkelijker verkocht worden.

 

promotie

Promotie speelt een belangrijke rol hoe goed of slecht het gaat met een onderneming. Je kan het verkoop van je diensten of goederen verbeteren door bijvoorbeeld te adverteren op internet of je onderneming te promoten in de krant.

 

presentatie

Presentatie is ook van belang bij het verkopen van goederen of diensten. Hoe beter je jezelf als onderneming presenteert bij de klant hoe groter de kans is dat ze jouw bedrijf kiezen om producten en diensten te leveren. Is de presentatie matig of slecht? Dan is de kans groot dat dit de onderneming een bedrijf afschrikt. Een goede presentatie is het halve werk. Ontwerp een frisse website en houdt rekening met het bedrijfslogo dat je uitkiest. Daar moet je uniek in zijn.

De onderstaande tekst gaat over het business model canvas

 

het Business Canvas Model

Om jet business canvas model worden er 9 verschillende kenmerken op een overzichtelijke manier worden samengevoegd. Als je weet hoe dit model werkt kan je bedrijf beter functioneren. Het business model canvas geeft in 9 stappen aan waarin het bedrijf nog verbetert kan worden. Dit model zorgt ervoor dat de gebreken of de goede dingen van het bedrijf in kaart worden gebracht.

Het business model canvas zorgt ervoor dat bedrijf beter gaat functioneren. De 2 belangrijkste stenen van het business model canvas zijn kosten en de opbrengsten. Dat is heel belangrijk binnen een bedrijf. Als je bedrijf aan de 9 bouwstenen van het business model canvas houdt zie je het bedrijf beter worden. Door dit model in acht te nemen kan een bedrijf onderscheidend voor de klant worden. Dit is in het kort wat het model inhoudt.